KT-stjerner-6Husets Teater er i ruiner. I ordets bogstaveligste forstand. Her kan du netop nu opleve den meget stærke forestilling ’Det Der Er’, en monolog af en formidabel Karen-Lise Mynster.

Scenografien er flyttet fra scenen ud i foyéren og helt ud på gaden, hvor publikum mødes af truende pigtrådshegn og en grå betonmur – jerntæppet er kommet til byen og stemningen er sat. I en sådan grad at vi som publikum nærmest har lyst til at flugten tilbage over muren til friheden igen inden forestillingen overhovedet er kommet i gang.

Karen-Lise Mynster leverer en stærk og velartikuleret præstation som den indebrændt længselsfulde østtysker Renate, der har indledt en flygtig affære med en dansk mand under et af DDR-regimet orkestreret besøg i Danmark. Monologen er baseret på Renates brevveksling med den danske mand og centrerer sig omkring livets store polariseringer som liv og død, virkelighed og fantasi, godt og ondt – og ultimativt – om kærlighed versus bedrag. Mens Renate tager entydigt moralsk stilling, er sandheden nærmere, at hun hverken befinder sig i sort eller hvidt, men i Det Der Er (DDR) gråt. Så at sige.

Hvor sympatisk Renates position end er, kan hendes fremmedgørelse og hemmeligholdte opposition til DDR-samfundet få steder komme til at virke ensidig, og man opbygger i løbet af forestillingen et lidt ambivalent forhold til hendes uforløste og passive tilstand.

’Det Der Er’ er en spændende og dybt original opsætning af et yderst velskrevet manuskript. Skynd jer at tage et smut tilbage bag jerntæppet, før det er for sent…

 Spilleperiode: 16. februar 2015 – 14. marts 2015


Instruktør: Simon Staho

Scenografi: Jenny André
Medvirkende: Karen-Lise Mynster