‘San Andreas’ er en fremragende katastrofefilm.

Californien rammes af et gigantisk jordskælv, der mildest talt får millionbyen Los Angeles til at smuldre. USA’s solkyst er kendt som et paradis, hvor solen altid skinner, og hvor alle drømme kan gå i opfyldelse.
Men naturen taler sit helt eget sprog, og når den først slår fra sig, er der intet mennesket kan stille op.

Helikopterpiloten Ray (Dwayne Johnson) og ekskonen Emma (Carla Gugino) drager ud på en farefuld rejse fra Los Angeles til San Francisco for at redde deres fælles datter Blake. Nu starter et hæsblæsende action-packed eventyr, der byder på jordskælv, brande, tsunami-bølger og hvad har vi. Det er nogle gange lidt for utroligt, hvad helt almindelige mennesker uden superkræfter er i stand til at overleve.

Vi har efterhånden set rigtig mange katastrofefilm, og der er da også mange referencer til film som ‘Titanic’ og ‘The Day After Tomorrow’, men ‘San Andreas’ er alligevel enestående, og 3D-effekterne gør den til en vild film-oplevelse.

Det er befriende, at der endelig kommer en 3D-film, som ikke er Science Fiction.

‘San Andreas’ er fantastisk flot lavet, der er skruet godt op for effekterne, og du kan ikke undgå at lade dig rive med.

 

Filmen har premiere den 28. maj 2015.

Instruktør: Brad Peyton
Medvirkende: Dwayne, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Hugo Johnstone-Burt, Art Parkinson, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi, Will Yun Lee, Kylie Minogue