Fejring af 100 året for Leonard Bernsteins fødsel sker med opførelsen af tre af Bernsteins udødelige værker. Kapellet havde inviteret den portugisiske dirigent Joana Carneiro til at dirigere koncerten. Det gjorde hun i den grad. Hver fiber i hendes petit krop vibrerede og dansede med på podiet, og hendes energi smittede af på kapellet, der spillede flot op mod hende.

Første afdeling bestod af den humoristiske ouverture fra operetten Candide fra 1956. Der var fart over feltet, og så var det sofistikeret til fingerspidserne.

Symphonic Dances er et medley af nogle af sangene fra Leonard Bernsteins mest berømte og ikoniske musical West Side Story fra 1957. Genkendelige er da også ”Maria, I just met a girl namedMaria” og ”Somewhere”. Værket udstrålede hele den rå og melankolske stemning fra Romeo og Julie historien, der er omplantet til Bronx.

Aftenen afsluttedes med et uddrag af den romantiske musical Wonderful Town fra 1953. Historien foregår i New York i 1935, hvor to søstre fra Ohio, Ruth og Eileen, søger lykken i New York. Ruth vil være journalist og forfatter, mens Eileen aspirerer til at bliver skuespiller.

Musikalsk er sangene skønne, om end de ikke er ørehængere i liga med West Side Story. Til gengæld er teksterne af Betty Comden og Adolph Green morsomme. Heldigvis synges der på engelsk, så man får de originale ordspil med, når søstrene synger om, hvorvidt det var en god idé at forlade deres føde by. ”Why oh – why did I leave Ohio?” herligt rim er det.

De to søstres partier synges af Beate Mordal som Eileen og Elisabeth Jansson. Det er to charmerende og velsyngende damer, om end der var lidt problemer med Janssons mikrofon til start. Simon Duus var tourguide på løjerne. Det fungerede godt, at han forklarede publikum handlingen på dansk og bandt sangene sammen.

Operakoret er på arbejde, for ikke alene synger og agerer de. De kaster sig også ud i dansen – blandt andet med en skøn conga for herrerne.

Det var en helt igennem festlig aften ofr 100 års fødselaren.

Koncerten kan opleves en enkelt gang mere i operaen den 30. november.

Dirigent: Joana Carneiro

Det Kongelige Kapel

Koncertmester: Emma Steele

Det Kongelige Operakor

Korsyngemester: Steven Moore

Solister: Beate Mordal, Elisabeth Jansson, David Kempster, Jens Søndergaard, Simon Duus, Morten Lassenius Kramp, Lars Bo Ravnbak, Carl, Rahmqvist, Martin Christopher Briody, Lukas Noerbel, Rasmus Ruge, Peter Arnoldsson

Musikalsk indstudering og sprogcoach: Thomas Bagwell

Wonderful Town synges på engelsk med danske overtekster.

Programmet opføres den 9. og 30. november i Operaen.