COOK på Teater Grob – improvisation af madlavning og skuespil i miks.

I beskrivelsen af forestillingen COOK på Teater Grob, der har været opført i forbindelse med CPH Stage, har man ikke kunnet afsløre for mange detaljer om forestillingen. De fire skiftende skuespillere har først modtaget manuskriptet, når han/hun har stået på scenen. Dog stod det nok til at gætte, at der var tale om at lave mad, og at det var en skuespiller, der gjorde det. Var det enten en skuespiller, der var glad for at lave mad – eller en kok, der var glad for at spille skuespil. Vi i publikum måtte selv bestemme.

Denne aften var Jannie Faurskov på scenen som skuespillerkok. Hun modtog manuskriptet, fik et sort forklæde, en fin kokkehat og sit manuskript. På scenen var et stort bord, 2 målekopper, 1 riskoger, 1 beholder med 12 isterninger, 1 kogeplade, en stegepande, 2 spækbrædder, 1 kniv, 4 hvide tallerkner, 2 drikkeglas. Ingredienserne til retten bestod af basmatiris, agurk, mel, 1 flaske vand, majsolie, olivenolie, 2 stykker laks, 1 granatæble, serranoskinke, havsalt, peber, æblecider, 1 citron, 1 flaske gin og 1 flaske tonic.

Jannie Faurskovs første opgave var at sætte risen over i riskogeren – det var jo hende, der var chefkokken. Da risene var sat over, skulle ventetiden bruges. Der blev her fabuleret over de mange gode tanker, man kan gøre sig i et køkken om dette og hint. Elsker man stadig sin partner, eller vil man gerne have nogle børn for bare at nævne nogle af de tanker, der kan poppe op, når man skræller gulerødder.

Til salaten blev udpeget en assistent fra publikum, ligesom gin og tonic blev mikset af 2 unge damer fra publikum. At mikse var et af kodeordene for både madlavning og livet i det hele taget.

Faurskovs tekst kredsede om madens oprindelse og de miks, den var udsat for på tværs af landegrænser og sammenblandingen af eksempelvis laks og gris i den opskrift, Faurskov havde fået til opgave at kokkerere for os. Hun fortalte om kærlighedsaffæren grisen og laksen imellem. Den ville begynde og slutte samme aften. Dette kunne minde undertegnede om mesterkokken Escoffiers manifest om, at gastronomi er den eneste kunstart, der garanteret ender i lort.

Idéen med at hverken publikum eller skuespiller på forhånd ved, hvad der skal foregå på scenen, er sjov. Jannie Faurskov arbejdede da også for sagen og kunne tøjle de assistenter, hun blev pålagt at hente fra publikum. Imidlertid blev det hele en anelse forceret, og teksten var desværre ikke sjov nok til at bære idéen igennem.

COOK er skabt i samarbejde mellem den iranske dramatiker Nassim Souleimanpour (Rød Kanin, Hvid Kanin) og den danske dramatiker/instruktør Jesper Pedersen (BLAM, Støv)

Instruktør: Nassim Soleimanpour & Jesper Pedersen
COOK fremføres af en ny skuespiller hver aften.

Medvirkende: Morten Kirkskov (engelsk) Laus Høybye (engelsk) Anette Støvelbæk Jannie Faurskov.