FORÆLDREMØDET rammer os lige præcis dér, hvor det bliver allermest pinligt, hysterisk morsomt og vanvittigt tankevækkende.

Der er forældremøde i 9.b. Jane, Fies mor, har bagt kage og taget kaffe med. Tine, Jaspers mor, drikker bare kaffen og spiser kagen. Der står sociale medier, alkohol, klassekasse og trivsel på dagsordenen, men dagens konflikt mellem Jasper og Fie presser sig på. Den skal nok blive løst. Det er Heidi sikker på. Hun er lærer, nyuddannet og stadig fuld af overskud og gåpåmod.

Men snart flyver der verbale lussinger og absurde anklager gennem luften. De vælter frem – mellem sidebenene og sammenbidte tænder. Alle rækker pænt fingeren i vejret, men peger bagefter direkte på hinanden. Ingen husker de unge, som det hele handler om. Så hvordan skal Fie og Jasper finde deres vej i et klasselokale, en skole, et samfund og en verden, hvor enhver er sig selv nærmest, og hvor ingen lytter til hinanden? Hvordan skal de nogensinde kunne mødes, når de voksne ikke engang kan?

‘FORÆLDREMØDET’ er en humorfyldt syngende lussing til et stadig mere ulige Danmark. Det er et opråb af den totalt gennemførte slags. Manuskript, skuespil, lyd og scenografi fremstår gennemtænkt og gennemarbejdet, mens forestillingen i sin helhed berører med sjælden gennemslagskraft.

Som tredje og sidste del af samfundstrilogien ”Det u(sunde) menneske” leverer holdet bag ‘FORÆLDREMØDET’ endnu en gang topklasse-teater med Rolf Heim i instruktørstolen. Bådteatret sætter atter rammerne for en uforglemmelige opførelse, der om noget bør sætte gang i planerne for en snarlig genopsættelse af den samlede trilogi. Alt andet vil være forbandet skandaløst.

‘FORÆLDREMØDET’ spiller på Bådteatret fra den 7. – 20. april 2017.

Instruktør: Rolf Heim
Manuskript: Line Mørkeby
Medvirkende: Betina Grove, Marianne Søndergaard, Kitt Maiken Mortensen.