Bådteaterets lille scene danner rammen om en historiefortælling i særklasse. Historien der fortælles på skift af skuespillerne Laura Allen Müller, Thomas Bang og Pernille Nedergaard omhandler et 16 årigt udledsaget barn, som flygter fra Afghanistan og til sidst efter en umenneskelig flygt gennem Europa – det store land ender i Danmark.

Historien fortælles moderne, intenst og opfindsomt, og med ganske få virkemidler, lys og lydeffekter er vi som publikum med på hvert skridt af flugten. Og hvor genialt disse få virkemidler bruges til at understrege, fortælle, skabe rum eller en følelse. Virkelig en innovativ opsætning.

Både skuespillerinden Laura Allen Müller og Thomas Bang yder en præstation, som der sjældent er set mage, deres alsidighed, hver replik de leverer og deres forskellige ansigtsudtryk og ikke mindst roller er så rammende og så finttonet karakterskuespil på meget højt niveau.

Pinocchio som den yndigste trædukke er med på scenen, som et symbol på ét barns hverdag, der burde være leg, smil og glæde. Eller som et symbol på ”Pinocchios Eventyr” fra 1881, hvor en barn oplever en grufuld verden. I stykket gennemlever barnet strabasser og menneskesmuglere, grænsepoliti med hunde og fængel. Når historien næsten bliver for umenneskelig at fortælle, træder Pinocchio ind og tager over og gennemlever som dukke, de oplevelser der kan ske på flugt med en menneskesmulger, som der ikke kan italesættes.

Koblingen mellem historiefortællen og Pinocchio fortælleren er 9 ud af 10 gange perfekt. Men der er næsten for megen information, og på et tidspunkt taber man som publikum orienteringen, og spørgsmål trænger sig på som: ”Var vi ikke nået til Makedonien, nu er vi tilbage i Athen?”.Måske er det fejl, måske er det hensigten, flygtningebarnet ved ikke altid, hvor hun er nået hen, og det skal vi som publikum måske heller ikke vide præcist.

På scenen møder vi foruden Pinnochio også Ræven, Katten og menneksesmugler dukken, og hvor er det gennemtænkt. Teater i særklasse, hvor vinklen på historien drejes. Pinnochio og dukketeater der tager en autentisk historie op, uden at enkeltheden ved historie tabes, eller de store moraler præsenteres. Det er bare sådanne, en accept af en virkelighed, som ingen børn skal acceptere. En historie der ligger desværre alt fra langt væk fra Disneys Pinnochio og sangen ”ingen bånd, der binder mig”.

Kulturtid.dk giver Bådteaterets Pinocchio 5 store stjerner, og den eneste grund til at det ikke bliver 6 stjerner, er en lille bøn om at skrure lidt højere op for skuespillernes mikrofoner, da det desværre kan være lidt svært at høre især i begyndelsen, hvor nervøsiteten måske påvirker artikuleringen lidt,  og det er syndt, for man mærker som publikum hver replik.

Instruktør: Rolf Heim

Medvirkende: Pernille Nedergaard Haugesen, Laura Allen Müller, Thomas Bang

Dukkemager: Per Christensen

Bygger & Afvikler: Jonathan Hjorth

Lys & Vidoedesign: Malte Hauge

Lyddesign: Janus Jensen

Instruktørassistent: Astrid Lindhardt

På Bådteateret – Nyhavn 16 – 1051 KBH.K.

Spilleperiode: 13.november til 8.december, mandag til fredag kl. 20, lørdag kl. 17