Hun blev kendt som hele Danmarks Anja i ‘Kærlighed ved første hik’ og de efterfølgende film, men bag det kønne ydre gemmer sig også et belæst og veluddannet menneske, der med en baggrund som cand.jur. nu kaster sig ud i en karriere som forfatter – og sikke en?

Med et mordmysterium i bedste Agatha Cristie stil trækkes vi gennem landadlens problemer og intriger, når vi for første gang introduceres for juristen Ursula Madsen og hendes noget problematiske fortid.

Ursula Madsen hvirvles på baggrund af en tragisk ulykke ind i den fortid, som hun egentlig flygtede fra. Og ikke alt viser sig, at være lutter idyl på den ellers gamle og charmerende herregård Engelsholm i Gammel Rye, hvor hendes ungdom udfoldede sig. Det viser sig tværtimod, at godsejeren Adam Engel, der ligger for døden, har flere hemmeligheder, end familien regnede med, hemmeligheder, som i den grad trækker tråde til Ursula og hans fælles fortid.

Lassen-Kahlke beskriver levende det store persongalleri og alle de medvirkendes forskellige fortidshistorier, som i et væk vikles ind i hinanden. Det kan synes uoverskueligt, men hun gør det på en måde, så man har lyst til at lære dem alle at kende og følge historien tæt. Faktisk rives man med i en sådan grad, at man har svært ved at lægge bogen fra sig igen. Både fordi den er skrevet i et virkelig fængende og letlæseligt sprog, men også fordi den virkelig indeholder en god historie, som er velresearchet, detaljeorienteret og spændende.

Det er en flot, sikker og spændende debut som forfatter til et mordmysterium, en debut, der får en til at længes efter og håbe på mere fra Lassen-Kalhkes pen.

Sprog: Dansk
Forfatter: Sofie Lassen-Kahlke
Forlag: Politikens Forlag