Kalenderen viser kun januar 2020, men hvis du kun skal se én danse-forestilling i år – Gå ind og se Bonnie & Clyde på Betty Nansen Teateret på Frederiksberg.

Danserne i ”Bonnie & Clyde” løfter taget på Betty Nansen Teatret, som danner den perfekte ramme for den meget stærke fortælling om forbryderparret Bonny & Clyde. 

Forestillingen er Romantisk, Brutal, Hæsblæsende og Flot – Ekstraordinært Flot. En rå, rørende og intens danseforestilling i verdensklase. 

Historien om Bonnie & Clyde nyfortolkes og fortælles via dans og tale af danserne, med danserne og via danserne på en super nyskabende, upbeat og innovativ måde. Fortællingen foregår i 1930, men Bonnie & Clyde universet på Betty Nansen Teateret er spot on 2020.

Koreograf Signe Fabricius og instruktør Elisa Kragerup formår.at skabe den fuldendte danseforestilling, hvor der opnås en total forening af koreografi, scenografi og musik, alt går op i en højere enhed i dette ægte forbryderiske kærlighedsdrama.

De fleste kender den autentiske historie om Bonnie & Clyde. Bonnie Parker og Clyde Barrow var det berygtede forbryderpar på kun 24 og 25 år, der begik bankrøverier og mord i USA under 1930ernes depression. Deres færden var genstand for stor offentlighed, bl.a. da politiet fandt billeder af dem, hvor det smukke par pænt poserede i pænt tøj, mens de så meget forelskede ud. 

Disse billeder var med til at skabe en form for Robin Hood stemning om Bonnie & Clyde og deres oprør mod et system, som befolkningen havde mistet tiltroen til. I 1967 blev der lavet en film om dem, hvor Faye Dunaway spillede Bonnie og Warren Beatty Clyde, og denne film var med til at udødeliggøre deres berømmelse.

Men historien handler også om en barsk virkelighed bestående af ung kærlighed, vild og rastløs ungdom, om 1930ernes depression, om bankrøverier, mord, fængsel og ikke mindst flygt. 

Og hvis man nogensinde har stillet sig selv det spørgsmål, hvordan mærkes og føles vild kærlighed, depression, sult og flugt, så får man svarene i denne intense opførsel af ” Bonnie & Clyde, hvor selve stykkets nerve rammer publikum direkte.

Koregraf Signe Fabricus har udtalt: ” Vores Bonnie & Clyde får et meget stærkt fysisk udtryk. ”Jeg har tænkt mig, at de skal danse så meget, at de næsten spytter blod. Publikum skal kunne mærke historien fysisk. Mærke flugt og mærke kærlighed. Hvis det er hensigten, så indfries hensigten fuldstændigt.

Betty Nansen Teateret har fået balletdanseren Astrid Elbo, solist ved Det Kongelige Teater til rollen som Bonnie, og Ulrik Birkkjær, der tidligere har været solodanser ved Den Kongelige ballet og i dag fastansat ved San Fransisco Ballet til rollen som Clyde.

Der er ingen tvivl om at de to balletdansere er blevet udfordret på deres i forvejen meget høje niveau af tekniske kunnen, og de er vokset med opgaven og de formår at udtrykke sig gennem deres kroppe, dans og mimik på en utrolig betagende måde. Deres fremførsel af ” Bonnie & Clyde” er simpelthen ekstraordinært scenekunst.

Åbningsscenen hvor bl.a. Astrid og Ulrik danser sammen, er noget af det mest romantiske længe set. Som to der møder hinanden i en storm af mennesker sammenslynger de deres kroppe i en intens og meget direkte dans, der udstråler en stormende forelskelse, så man næsten kommer i tvivl om Astrid og Ulrik er forelsket i hinanden, så ægte danser de deres roller.

Uden tvivl har Astrid Elbo gemt en skuespiller i sig, ikke mindst hendes klare røst, men også hendes ansigtsmimik er med til understrege hver en scene.

Uden at fortælle for meget, så skal man i den grad også se frem til slutscenen, som danses ekstraordinært af Astrid og Ulrik – Bonnie & Clyde, i denne stærke dans, via en blanding af akrobatik og ballet fortæller de eminent historien om en kamp på liv og død og om en stærk kærlighed.

I samspil med de andre meget dygtige dansere på scenen hæver alle danserne niveauet på hele forestillingen til internationale højder. Danserne, der alle har forskellige baggrunde spiller rollerne som Barrow-banden, der sammen med Bonnie & Clyde hærgede de amerikanske landeveje.

Og denne aften bliver et møde med 7 forskellige dansere men deres samspil og samdans gør at de smelter sammen til et hele. Danserne er teknisk dygtige på et utrolig højt niveau. Og hver har sit helt utrolig særpræg. Det er en fascinerende og meget dragende oplevelse. Danserne har et samspil og samdans uden lige. 

Historien om Bonnie & Clyde fortælles igennem hele denne utrolige intense danseforestilling, som er sublimt koreograferet. Man mærker depressionen ved lyden af mønter der falder på jorden mens danserne kaster sig til gulvet som på jagt efter en mønt, der kan stille sulten. 

Scenografien er enkel og rå, og med meget få virkemidler som bl.a. Pink pelsjakker, dynejakker med ekstra skulder pondus bliver historien fortalt. 

Bonny & Clyde er en utrolig intens og berigende danseforestilling, der virkelig får fortalt historien. Danserne er yderst talentfulde i deres dansefortælling, og de er i superform. Og det er en oplevelse uden lige at opleve netop disse dansere, der må have trænet i årevis for at kunne opnå denne meget dristige og nutidige dansestil.

Den meget unge danser Mads Gronemann er helt klart en upcomming star, der skildre sig ud på scenen med sin meget muskuløse krop, der udstråler en dynamisk urkraft. Han har en helt fantastisk flot kontrol over sin egen krop, hvilket er dybt fascinerende, samtidig virker hans dans som en leg. 

Danske Stephanie Nguyen gør det eminent i rollen som fortælleren, “politikvinden” og ikke mindst hendes mere stringente hip hip moderne dans brager over scenen, sikke en udstråling hun har.

Den seje italiener Veronica Bracaccini, hvis baggrund er indenfor ballet, moderne og contemporary dans lægger man især mærke til, hun får endda også i en sjovere bilscene lov til at skælde ud på italiensk. 

Suad Demirovic er eminent castet som broderen til Clyde, med store guldkæder brager han igennem på scenen, hans moderne dans får lov til at udvikle sig og ikke mindst laver han de flotteste spring på scenen.

Svenske Robert Malmborg er danseren som kan fremvise et dybt fundament indenfor ballet, streetdance og hip hop, og hans bevægelser med sit hår får publikum til at grine godt med, når danseren fremviser nogle af sine gemte skuespillerevner.

Hvem havde forestillet sig at historien og Bonnie & Clyde en dag skulle fremføres med musik af bl.a. Trentemøller, scener fra Borte med Blæsten, klassisk musik af verdi samt de dybe beats fra sangen Koladi-Olda. 

Musikken er energisk fra et tungt beat, hvor danserne perfekt danser til beatet, til hip hip musik, hvor de udfører de mest utrolige bevægelser i takt enten liggende eller stående, eller når de langsomt og elegant slynger sig ind foran hinanden til mere klassisk musik.

Stor ros til den eller de, som har valgt musikken til forestillingen. Hvis bare man kunne købe soundtracket til Bonnie & Clyde på Betty Nansen Teateret.

Forestillingen varer 1 time og 15 minutter uden pause, og alle danserne er hele tiden på, som var det en dance fitness klasse på level 100. I flere af dansescenerne løber de bl.a. alt hvad de kan, og der er ingen tvivl om at alle danserne er i topform for at kunne ”klare” denne maraton af en danseforestilling”. Hvilke fascinerer og griber publikum på en helt unik og meget intens måde. Publikum gennemlever hele historien med danserne, en historie der bringer de helt store følelser frem fra frygt, kærlighed, kamp 

En af de mest inspirerende forestillingen Kulturtid.dk har set, og derfor gives der 6 store strålende stjerner til ” Bonnie & Clyde”.


Medvirkende: Astrid Elbo, Ulrik Birkkjær, Veronica Bracaccini, Stephanie Nguyen, Suad Demirovic, Robert Malmborg, Mads Gronemann

Koreografi & Instruktion: Signe Fabricius
Instruktørkonsulent: Elisa Kragerup
Scenografi: Ida Grarup

Varighed: 1 time og 15 minutter. Der er ingen pause.

Premiere 9 januar 2020