”Den største lille gård” er en af de smukkeste dokumentarfilm, og den er utrolig smukt filmet. I filmen fortælles en vigtig, relevant og meget nutidig historie – en meget smuk fortælling om hvordan et ganske almindeligt ægtepar skaber en farm i harmoni med naturen.

Ægteparret John og Molly Chester har længe gået med en drøm om at skabe en selvforsynende farm, hvor de kan leve i pagt med naturen. John Chester er filmfotograf og Molly Chester er madblogger. Efter flere års tanke opstår muligheden for at købe et nedlagt landbrug i Californien.

Uden nogen landbrugsfaglig viden køber de farmen, som er i ganske dårlig stand. Jorden er gold og grå, og frugtplantagerne er fulde af ukrudtsplanter med mere.

En konsulent ved navn Alan bliver tilkaldt, og han bidrager med en enorm viden om hvordan man driver et traditionelt landbrug. Farmen bliver bygget med den hensigt at genskabe naturens egen komplekse økosystem og egen rytme. Med hans hjælp  begynder gården at blomstre bogstaveligt talt, og et dyreleben bliver gendannet, som næsten minder én om Noahs ark.

”Den største lille gård” er filmet over 8 år, 365 dage om året, og for at skabe en helt autentisk film er den filmet i ”real time”. Man følger ægteparret fra det første spadestik, man bliver vidne til deres kampe mod ukrudtsplanter, skadedyr, stærke vinde – og til tider virker deres drøm, om at lave et lille paradis på jord helt håbløs, men ved at lytte og observere naturens gang og økosystem, prøver de at gøre problemerne til en del af gårdens naturlige økologi, således at naturen selv klarer ” problemerne”.

Ægteparret John og Molly Chester er på et ægte pioner eventyr med denne dokumentarfilm, som John selv har filmet og instrueret. På mange måder minder ” Den største lille gård” om en fantastisk fortælling fra National Geographic. Man kan ikke undgå at blive betaget af ægteparrets iver, da ægteparrets egen glæde og beundring brænder så stærkt igennem på lærredet.   Filmdokumentaren Den Største lille gård” har denne hjertelig, optimistiske tone over sig, hvor ægteparret trods uventede og ukendte problemer, altid med et stort personligt overskud, vælger den bæredygtige løsning, og en vej frem.

Ægteparrets samspil med naturen viser hurtigt, hvordan naturen giver igen, og det bliver en meget rå og til tider barsk oplevelse for ægteparret at arbejde med naturens biolog, hvor de nogle gange i deres uvidenhed kommer til at skabe en biologisk ubalance.

John Chesters evner som instruktør og filmfotograf træder virkeligt frem. John Chester har et fantastisk øje for skønhed, kombineret med et dybfølt ønske om at observere og filme naturens gang på farmen. Der filmes, og pludselig opstår   dette økosystem, naturens egen smukke forvandling.

Hvad er det denne dokumentar kan ?
Det fascinerende er, at naturen selv bestemmer, hvorhen denne dokumentarfilm skal. En film der har et indhold, en vigtig historie at fortælle, samtidig med at den er underholdende. Dyrelivet romantiseres men samtidig er der også en realistisk beskrivelse af dyrene, de skal jo spises en dag. Dokumentaren formår at kombinere en historie, landbrugsvidenskabelig teori og ikke mindst et fantastisk filmet dyreliv.

John Chester udtaler – Jeg håber at denne film vil inspirere biografgængerne til at stole på at naturen altid har svarene til os. Molly Chester udtaler – Håbet for denne dokumentarfilm er, at verden vil forelske sig i denne film og vores farm. En håb om at filmen vil minde folk om, at jorden er smuk, et magisk sted.

Kulturtid.dk mener at både John og Molly Chesters udtalelser og håb er gået i opfyldelse med denne skønne film, der giver håb, glæde, optimisme og en kærlighed til naturens vidundere. Derfor får ” Den største lille gård” 6 fine stjerner.

Medvirkende: John Chester, Molly Chester med flere

Instruktør: John Chester

Producer: Sandra Keats

Executive Producer: Laurie David, Erica Messer

Skribent: Mark Monroe

Komponist: Jeff Beal

Editor: Amy Overbeck

Længde: 91 minutter