Phaim Bhujyan har både instrueret filmen Bangla og spiller hovedrollen. Filmen vises i forbindelse med Grand Teatrets Italienske Filmdage. Historien foregår i Rom, hvor den unge muslim Phaim, hvis forældre kommer fra Bangladesh, er ved at gå op i den hormonale limning, fordi sex ikke er tilladt før ægteskabet. Oveni dette møder han den ualmindeligt labre italienske pige Asia, spillet af Carlotta Antonelli, som har haft flere kærester før ham. De to brænder varme på hinanden, men Phaim trækker sig gang på gang for ikke at komme i klemme i de religiøse regler, der er opstillet for ham.

Filmen følger livet hos de to unges familier. Den muslimske familie, hvor forældrene har retten til at bestemme over deres børn, selv om de er oppe i tyverne. Herover for står Asias noget mere alternative familie, der tæller en far, der har konstant ondt i ryggen og spiller både guitar og skuespil. Asias mor lever i et forhold med en anden kvinde, og alle ser ud til at have det ok med det.

Det er altid interessant og vigtigt at skildre kulturforskelle med de udfordringer, det uvægerligt giver. Filmen er genreangivet som en komedie, men der er ikke meget at grine over. Når Phaim trækker sig, er det mere akavet end egentlig morsomt. Filmen er en lille bagatel om umulig kærlighed.

For at se om historien alligevel ender godt, må man se filmen.

Instruktør: Phaim Bhujyan

Medvirkende: Phaim Bhujan, Carlotta Antonelli, Sahila Mohjuddin

Varighed: 84 minutter

Filmen blev vist 29. april i Grand Teatret i forbindelse med de Italienske Filmdage 2019