Blinky Bill – på eventyr – er en sød lille familie eventyr tegnefilm, baseret på børnebøgerne af Dorothy Wall.

Blinky Bill er en lille meget nuttet koalabjørn, som ser utrolig meget op til sin far. Koalabjørnen Blinky Bill elsker at høre sin far fortælle historier fra den stor verden, for Blinky Bills far er nemlig en rigtig opdagelses- og eventyrrejsende.

Da fader drager afsted på en tur, går der et helt år, og han er stadigvæk ikke vendt tilbage. Blinky Bill er snart den eneste i byen, som tror på, at faderen stadigvæk er i live. Derfor beslutter Blinky Bill sig for at drage ud for at finde sin far. På vejen bliver han venner med Nutsy, en kvindelig koalabjørn, der hele livet har livet i ZOO og Jacko, et lille meget snakkesaligt firben.

Blinky Bill – på eventyr er en tegnefilm, som finder sted i Australien. Og der er flere smukt tegnet scener fra den australske ødemark, skovområder og savanner. Historien er sød, og koalabjørnene er virkelig nuttede. Men der hvor filmen halter, er i historiefortællingen. Det er en tegnefilm, men filmen vil næsten for meget.

Som publikum bliver du præsenteret for et måske lidt for stort persongalleri, og filmen prøver at bringe flere temaer på banen om venskab, familieliv, og små politiske referencer til det at være flygtning. Det gør at de yngste børn vil finde filmen måske lidt svær at forstå, og de lidt ældre børn vil måske forstå historien, men til gengæld finde filmen for barnlig. Til tider virker selve tegnefilmen også lidt sjusket udført, og der er ikke altid kælet for detaljerne især mod slutningen, hvor der er noget, som hopper i billedet, hvilket er ærgerligt.

Alt i alt er Binky Bill, dog en rigtig sød familiefilm, og den er absolut seværdig. Forvent at de yngste vil stille en del spørgsmål, og de ældre børn vil måske føle sig lidt for voksne til denne film, men uden tvivl vil de få noget ud af at opleve Blinky Bill på eventyr, og ikke mindst hvor vigtigt gode venner er selv for en koalabjørn.

Derfor giver vi den her på Kulturtid.dk 3 stjerner og ønsker jer god fornøjelse i biografen.

Danske Stemmer: Allan Hyde, Maja Iven Ulstrup, Jesper Hagelskær Paasch, Kristian Boland med flere.
Instruktør: Deane Taylor
Forfatter af bøgerne: Dorothy Wall
Producere: Barbara Stephen og Jim Ballantine
Varighed 88 minutter
Premiere den 20.juni 2019