Glen (Rune Klan) og MC (Josephine Park) er begge centervagter i det store Super Center. Men desværre kommer der næsten ingen kunder i storcenteret, da de fleste jo køber online…
Centerchef Krans (Kirsten Lehfeldt) beslutter at fyre én af centervagterne. Glen og MC får en måned til selv at vælge hvem af dem, der skal fyres. Glen er hemmeligt forelsket i MC og vil gøre alt for at de kan blive sammen som centervagt team. Sammen lægger Glen og MC derfor en plan, og udklædt som superhelt begynder de at stjæle varer fra Super Centerets butikker, så det kan gå op for Centerchefen Krans, at der stadigvæk er brug for dem begge.

Med navne som Rune Klan, Nikolaj Stokholm og Martin Brygmann på rollelisten, som er nogle af Danmarks dygtige komikere, er der lagt op til, at ”Centervagt” skal være årets komedie og en meget folkelig film. Desværre er der meget langt mellem grinene i filmen, hvis der overhovedet er nogle. Filmen løfter sig ikke langt over det mere fjollede niveau, hvilket kun gør den let folkelig.

For voksne biografgængere er selve handlingen og historien i filmen ”Centervagt” desværre alt for tynd og simpel til at handlingen rigtig fænger. Men som ungdomsfilm eller endda som børnefilm kan filmen sagtens anbefales, for ”Centervagt” er en sød, fin og lidt fjollet film uden de store overraskelser.

Rune Klan (Glen) som ellers er utrolig talentfuld på en scene, debuterer i denne film på det store lærred, men han brænder ikke rigtig igennem. Modspillet/samspillet med MC (Josephine Park), som også debuterer på det store lærred, er fint og sødt, men det er så også det.

Kirsten Lehfeldt er skøn i rollen som Centerchefen Krans, men hendes replikker er meget enkle. Hold kræft…og hvem er jer skal fyres… gentages flere gange gennem filmen.  Nikolaj Stokholm i rollen som Frederik, den lidt fjollede TV sælger, er nok den mest morsomme og herlige karakter i filmen.  Stephania Potalivo gør det også vældigt godt i rollen som den boheme ler-elskende blomsterhandler Ulla, der er Rune Klans fortrolige.

Filmens manuskriptforfatter og instruktør er ellers Rasmus Heide, som bl.a. står bag flere store biografsuccesser som ”Blå Mænd” og ”Julefrokosten”.  Men desværre er ”Centervagt” ikke på niveau med Rasmus Heides tidligere film, der altid har haft en god og troværdige historie samt mange sjove punchlines.

Medvirkende: Rune Klan, Josephine Park, Kirsten Lehfeldt, Charter McCloskey, Nikolaj Stokholm, Martin Brygmann, Christoper Læssø, Stephania Potalivo m.fl.

Manuskript og instruktør: Rasmus Heide

Varighed: 85 minutter

Premiere: 10 juni.2021