”Cold Pursuit” er en actionfilm med bjergtagende scener og iskolde hævnaktioner tilsat én meget sort humor, der sjældent er set i en spændingsfilm. Siden hvornår er narkohandel og nedskydninger sjove, og hvordan formår man at skabe et helt specielt moment med lydeffekter, når en død søn skal fremvises for forældrene. Filmen Cold Pursuit formår at gøre dette. Hvilket gør filmen til en komisk actionfilm, uden at den er spækket med falden på halen jokes. Action og spændings niveauet holdes højt gennem hele filmen.

Nels Coxman alias Liam Neeson er sneplovsføreren i den lille bjergby Kehoe. Dagligt sørger han for at skabe sne væk med sneploven, så byens borgerer kan komme til og fra byen. Han lever et stille ensformigt liv til tragedien sker, hans søn bliver fundet død, officielt pga. en overdosis, men det har Nels meget svært ved at tro på. Han igangsætter et vildt og blodigt hævntogt for at finde frem til sandheden bag sønnens død. Hans togt bringer ham i kontakt med narkobaronen Trevor ”Viking” Calcote spillet af Tom Bateman og den rivaliserende bande White Bull bestående af indianere. Snart står Nels og ikke mindst Kehoes lokal politi midt i en blodig bandekrig mellem Viking og White Bull.

Liam Neeson er eminent castet til rollen som den hævnende fader, en rolle som vi tidligere har set ham i publikumssuccesen ”Taken”, og som han altid spiller til bravur. Dog overgås han i ”Cold Pursuit” af skuespilleren Tom Bateman, alias narkobaronen Trevor”Viking” Calcote. Tom Bateman præsterer et karakterskuespil, der tyder på en storslået karriere for denne upcomming star. Sjældent har en filmkarakter evnet at spille med så meget kant og vanvid.

Hvis du forventer en actionfilm med dertilhørende action scener, byder Cold Pursuit på meget mere end det. Filmen er sjov, og den har en helt speciel sort humor over sig, hvor scener og lyde trækkes lige til kant og lidt over. Homoseksuelle gangsters, og en far der lægger en helt speciel diæt for sin søn, og specielt en scene i en hotelreception hvor den stakkels receptionist formår at støde indianerne ved at henvise dem til at foretage en reservation er hylende morsom. Det gør at ”Cold Pursuit” i den grad skilder sig ud fra mange andre actionfilm.

”Cold Pursuit” er en amerikaniserede gennemspilning af den norske film ”Kraftidioten” fra 2014, hvor Stellan Skarsgaard kunne ses i hovedrollen som sneplovsføreren Nils. Manuskriptet til ”Kraftidioten” er skrevet af den danske Kim Fupz Aakeson, men forfatteren Frank Baldwin har i genindspilningen givet sit bud på, hvordan historien ville se ud, hvis den foregik i Amerika i stedet for Norge.

Dem som har set ”Kraftidioten” holder umiddelbart mere af orginalfilmen, men til dem som ikke har set originalfilmen er ”Cold Pursuit” bestemt en film, der er værd at se, hvis du kan lide action, gangster og sort humor med et tvist af iskold kant. Kulturtid.dk føler sig i den grad underholdt og giver Cold Pursuit 4 stjerner

Medvirkende: Liam Neeson, Tom Bateman, Laura Dern med flere.
Instruktør: Hans Petter Moland
Manuskript:Frank Baldwin, Kim Fupz Aakeson med flere
Musik: George Fenton
Fotograf: Philip Øgaard
Varighed 118 minutter