Livsbekræftende og inspirerende film, der får ens hjerte til at smile og ens hjerne til at le.

Filmen ”Dafne” foregår i Italien, og omhandler kvinden Dafne, som er født med Downs syndrom.  Skuespillerinden Carolina Raspanti, der spiller Dafne er selv født med Downs syndrom, og hun er eminent castet til rollen.

Sjældent har man kunne opleve en mere hjertevarm skuespillerinde end Dafne, der med sine indsigtsfulde observationer, lidt barnlige naivitet, stor vid, megen charme og ikke mindst den skarpeste og fineste humor. Som hun slet ikke er bevidst om, at hun har. Hun går lige i hjertet på én.

Dafne bor sammen med sin mor Maria og faderen Luigi, og Dafne har et job i et supermarked, som hun elsker højt. Alt i alt er Dafne utrolig glad for livet, og hjerteligt driller hun sine forældre. Men hele deres verden styrter næsten sammen, da moderen Maria meget overraskende falder død om. Dafne fyldes med en så stor smerte, at hun ikke kan stoppe med at græde, mens faderen Luigi tyr til vin og til at sove og blive i sengen dagen lang.

Dafne gør, hvad hun kan for at hjælpe sin sorgramte far. Selvom det burde være omvendt, da Dafne er den, som har brug for lidt ekstra hjælp, skulle man tro. ”Dafne” er en helt igennem smuk film om kærlighed og sorg, som fortolkes og fortælles på den fineste måde. Tilsat de skønneste omgivelser fra det italienske landskab er filmen et lille lys i en tid med smerte.

Premiere 1. Maj 2019

Instruktør: Federico Bondi

Medvirkende: Carolina Raspanti, Antonio Piovanelli, Stefania Casini med flere

Varighed: 94 minutter