Disney har genskabt deres tegnefilm fra 1941 baseret på en historie af Helen Aberson and Harold Pearl om den lille flyvende elefant Dumbo til en animationsfilm, der skal ses i 3D.

Danny de Vito er cirkusdirektør i et skrantende cirkus. Han har købt en drægtig elefant i håbet om, at den kommende unge vil være supernuttet og tiltrække flere tilskuere. Den lille elefant fødes med gigantiske ører. Direktøren er i første omgang forfærdet og rasende over det, men da han finder ud af, at den lille elefant kan flyve, er sagen en anden. Danny de Vito er måske selv lidt en flyvende elefant. Han omfavner i den grad sig selv som den let koleriske cirkusdirektør, der ikke er den skarpeste kniv i skuffen, og som får ladt sine ansatte i den grad i stikken, da han sælger Dumbo og resten af cirkus til et stort forlystelsesetablissement med en chef, der kun har profit på hjernen.

Colin Farrell er herlig som cirkusrytteren, der kommer hjem med kun den ene arm i behold fra krig til sine 2 børn, datteren Milly spillet af Nico Parker og sønnen Joe spillet af Finley Hobbins. De to har i hans fravær mistet deres mor. Udgangspunktet er ikke godt, men nu er det jo Disney, så hvem ved, om ikke det går godt for både Dumbo og den lille familie.

Der er flotte scener med de cirkustog, der hører til det lille cirkus, men især scenerne fra den store forlystelsespark, hvor Dumbo med entourage bliver lokket til, er fantastiske. Der er store optog, flotte, men let absurde numre, og Dumbos flyveture sammen med den flotte Eva Green, der er luftakrobat, er skønne. 3D teknikken gør sig godt, når man næsten får akrobater og en enkelt flyvende elefant i hovedet.

Filmens dyr er kære, og den lille øreoverdimensionerede Dumbo er uimodståelig.

Personerne er enten enfoldige, meget gode eller meget onde. Så er det også nemmere at følge med, og det skal det jo være i eventyr.

Filmens symbolik er ikke til at tage fejl af. Hvis du er anderledes, skal du vende det til din fordel og tro på, at du er god nok, og hvis du holder sammen på din familie, skal alt også nok blive godt.

Det er Disney for alle pengene. Det er stort, det er 3D, der er penge til rigtig gode skuespillere, og så er det cheasy og alt for meget – men det er på den gode måde.

Filmen er flot, spændende og sjov, men tag ikke de mindste med, for det er filmen for uhyggelig til.

Premieredato: 28. marts 2019

Genre: Familie, Eventyr, Drama

Censur: TBD

Spilletid: 112 minutter

Instruktør: Tim Burton

Medvirkende: Colin Farrell, Danny DeVito, Nico Parker, Finley Hobbins, Michael Keaton, Eva Green m.fl.