Den kønneste lille dreng med store brune Bambi øjne og ikke mindst et hav af store proptræk krøller bryder ind i et hus. Der stjæler han en lille souvenir og giver sig til at danse midt i stuen af det hus, som han lige har brudt ind i, som var han John Travolta i Pulp Fiction. Men tag ikke fejl af denne lidt besynderlige begyndelse på filmen ”El Angel”.

Drengen med engleansigtet er den 17 årige Carlos. Og filmen ”El Angel” er en semi-autentisk filmatisering af historien om Carlos, der endte med at få øgenavnet El Angel –Dødens engel. Carlos Educardo Robledo Puch sidder i dag i Sierra Chica fængslet i Argentina, hvad han har gjort i mere end 46 år, kendt som Argentinas største seriemorder.

Da Carlos er 20 år, har han 11 drab, en voldtægt, to kidnapninger og mere end 17 røverier på sin samvittighed. Men Carlos ligner på ingen måde en koldblodig psykopat, i stedet ligner han med sit kønne barnlige udseende et englebarn, deraf kælenavnet Dødens Engel. Men han er meget brutal, når han dræber sine kun mandlige ofre, enten ved at stikke dem ihjel, skyde dem, stene dem, strangulere dem eller ved at skære halsen over på dem.

”El Angel” foregår i Buenos Aires i begyndelsen af 1970´erne. I en tid, hvor homo-seksualitet foregik i det gemte. I filmen ”El Angel” bliver der ”spillet” på ideen om at Carlos er homoseksuel, og at det er grunden til hans kolde og skruppelløse tilgang til at begå mod.

Luis Ortega instruktøren af El Angel lader sit bud skinne igennem, da han lader unge Carlos møder den nye klassekammerat, den smukke Ramon. Der er flirt i luften mellem Carlos og Ramon allerede fra dag ét, og fra første scene, hvor de møder hinanden.

Ramon introducerer Carlos til sin far José, og dette møde medfører en stor drejning for Carlos kriminelle løbebane, og snart er de tre ude på organiserede tyvetogter, hvor Carlos begår flere og flere mord på sagesløse personer. På et tidspunkt lægger Ramons mor an på den charmerende Carlos, men Carlos afviser hende med ordene, at han er mere interesseret i hendes mand Jose´.

Stort set alle skuespillere er perfekt castet til deres roller, ikke mindst Carlos, der spilles af den debuterende Lorenzo Ferro, der måtte gennemgå flere måneders træning med dans og koreografi for at han kunne opnå hans helt specielle næsten kønsløse udseende og ageren.

Flere scener udspilles, hvor filmmusikken bliver en del af scenerne, og teksten og beatet er nærmest med til at udtrykke stemningen og det udsagte. ”El Angel” går dog aldrig i dybden eller skaber en indsigt bag Carlos, Ramon eller Jose, hvorfor de er ”endt” hvor de er. Og det gør desværre filmen noget uventet overfladisk. I filmen ”El Angel” kommer der heller ikke et klart bud på, hvad der får Carlos til at vælge at gå denne dræbende vej i livet. Men ”El Angel” er bestemt seværdig. Derfor giver Kulturtid.dk 5 stjerner til ” El Angel”.

Medvirkende: Lorenzo Ferro, Chino Darin, Daniel Fanego, Mercedes Morán, Malena Villa, Cecilia Roth, Peter Lanzani og Luis Gnecco.

Instruktør: Luis Ortega

Manuskript: Sergio Olguin, Luis Ortega, Rodolfo Palacios

Producer: Augustin Almodovar, Pedro Almodovar

Fotograf: Julian Apezteguia

Klipper: Guille Gatti

Land: Argentina/Spanien

Længde: 118 minutter