Dokumentarfilmen `Ennio Morricone – The Maestro` – er et Mesterværk.
En fremragende, fænomenal og formidabel hyldest til den berømte italienske komponist Ennio Morricone. Det kan være at du ikke har hørt om denne komponist. Til gengæld er det sikkert at du har hørt hans vidunderlige musik, mens du har set en western/cowboyfilm. Instruktøren Quentin Tarantino er også fan og bad Ennio Morricone komponere musikken til filmen ”The Hateful Eight”, og meget velfortjent modtog Ennio Morricone endelig en Oscar i 2016, for at komponere musikken til filmen ”The Hateful Eight”.
 
Instruktøren Giuseppe Tornatore har brugt fem år af sit liv på at interviewe Ennio Morricone, samt mere end 70 anerkendte filmskabere, komponister og musikere til dokumentaren `Ennio Morricone – The Maestro`. Desværre døde Ennio Morricone 6 juli 2020 i en alder af 91 år, dette nævnes ikke i filmen.
Men det gør denne dokumentarfilm endnu mere seværdig.
 
Ennio Morricone begynder i 1950erne at lave filmmusik. Dengang var det ikke finkulturelt at lave filmmusik, når man som ham var højtuddannet fra musikkonservatoriet. Morricone var ”sørgeligt” skamfuld i sine ungdom og sine voksne år over ”kun” at lave filmmusik. Men heldigvis for filmmusikken, vedblev dette musiske geni og vidunderbarn med at komponere og skrive filmmusik. Ofte er filmmusik baggrundsbelægning, som man ikke altid lægger mærke til, men Ennio Morricone kunne noget helt unikt. Han evnede at kombinere utraditionelle lyde fra utraditionelle instrumenter med sine kompositoriske evner til at formidle en filmskuespilleres karakter eller en instruktørs manuskript til musik og skabe en helt speciel filmstemning.
 
Dokumentarfilmen varer 2 timer og 36 minutter. Det virker længe, men det er det ikke i selskab med Ennio Morricones musiske verden. Filmen er også en vidunderlig indsigt i filmmusikkens historie, og hvordan filmmusik skabes.
Selv nogle af de mest prominente instruktører har bedt Ennio Morricones om at skrive musikken til deres film og først derefter færdiggjorde de manuskriptet til filmen.
 
Man forlader biografen og føler sig løftet og beriget. Absolut en film, der skal opleves i biografen.
 
Medvirkende: Ennio Morricone med flere
 
Instruktør/manuskriptforfatter: Guiseppe Tornatore
 
Producere: Gabriele Costa, Gianni Russo med flere
 
Premiere: 7 april 2022
 
Varighed: 2 timer og 45 minutter