Morticia og Gomez Addams begynder at indse, at deres børn er ved at blive store og ikke gider deres forældre. Gomez planlægger derfor en lang familietur, hvor de blandt andet kommer til Niagara Falls, Grand Canyon og Death Valley. Med i den veludstyrede autocamper er udover forældrene datteren Wednesday, lillebror Pugsley, onkel Fester, butleren Lurch og den medhjælpende hånd ´Ting`. En gal videnskabsmand med en del tricks i ærmet forfølger dem. Familiefølelsen mellem medlemmerne i familien kommer på en hård prøve, men mon ikke der er en forsoning i sidste ende?

Mens familien er på ferie, passer Mormor Frump huset, og det kommer der en god fest ud af.

Det er bare nogle af elementerne i den nye animerede film om Familien Addams.

Det er skønt med en familie, der for alvor skiller sig ud. De er ikke politisk korrekte, de lefler bestemt ikke, og de tjekker helt sikkert ikke ind på Aula på deres børns skole. De går heller ikke ind for, at alle er vindere, bare de deltager. Meget forfriskende. I filmen om den særprægede familie overdrives udseende også i den grad. De unge piger i filmen har en hvepsetalje og en stor rundbuet numse, monstrene ser ikke for kloge ud. Alt dette kunne støde nogen, hvis det hele ikke var en komedie, og at man ikke skal tage foretagendet for alvorligt.

Det er oplagt, at universet har bevæget sig fra sit sort/hvide ikoniske hus og dets indbyggere og op til 2021, hvor alverdens gadgets kan fremstilles i animation, og hvor kun fantasien sætter grænser. Med til det nutidige univers hører selvfølgelig også opstillet håndsprit med hilsen til verdenspandemien, og flere af lillebror Pugsleys store eksplosioner i naturen leder tankerne hen på de forandringer, natur og klima undergår i disse år. Det betyder dog ikke, at man ikke ved, hvilken familie der fortælles om, og seriens markante melodi dukker selvfølgelig også op flere gange.

De danske stemmer er gode. Troels Lyby er den gale videnskabsmand, Casper Crump er Gomez og Stine Stengade er Morticia. Det er skønt for børnene med de danske stemmer, men sjovt kunne det sikkert også være at opleve blandt andet Bette Midler og Snoop Dog, der giver stemmer til den amerikanske udgave.

Filmen er sjov og er for de lidt større børn et oplagt bud på en film i efterårsferien.

Familien Addams 2 – premiere den 7. oktober 2021

Instruktører: Conrad Vernon og Greg Tiernan

Manuskrips: Dan Hernandez & Benji Samit, Ben Queen, Susanna Fogel

Musik: Michael og Jeff Danna

Baseret på karakterer skabt af: Charles Addams

Danske stemmer: Troels Lyby, Casper Crump, Stine Stengade. Filippa Navarana Coster-Waldau, Magnus Millang, Albert Rudbeck Lindharddt, Andreas Bo, Pia Rosenbaum

Varighed: 93 minutter

Censur: Frarådes børn under 7 år.