Familien Addams er tilbage. De fleste elsker denne gotiske  familie, der dyrker det mørke og dystre på deres helt egen meget morbide måde, og ikke mindst udsatte de hinanden på godt og ondt for en masser skærmysler – jo mere ondt end godt – desto bedre.

De fleste biografgængere vil huske Familien Addams fra deres storhedstid med filmene – Familien Addams fra 1991 og filmen – Det bliver i familien Addams fra 1993. Begge film blev kæmpe store biografsuccesser. Og uden tvivl har flere genset filmene gennem årene.

Historien i denne version. Morticia Addams er ked af at familien Addams kontinuerligt skal flytte fordi, de bliver jaget væk af byens borgere. Da de finder deres drømme hus/slot tror de at lykken er gjort. Men rundt om deres hus/slot har TV-starletten og designeren Margaux valgt at skabe et perfekt boligområde i lyse farver og familien Addams hus/slot og familien selv passer på ingen måde ind i Margaux ide om perfektion.

Samtidig er sønnen Pugsley Addams kommet i den alder, hvor han skal igennem ceremonien Sabre Mazurka (Familien Addams form for konfirmation) og det er ikke nemt for Pugsley at forberede sig til festdagen. Samtidig gør datteren Wednesday oprør og begynder i almindelig folkeskole, og begynder at iføre sig lyserødt tøj.

Den unge målgruppe vil sikkert finde denne animationsfilm “Familien Addams” sjov og underholdende. Og de vil forhåbentligt finde Familien Addams lige så fascinerede, som dengang filmene og den skønne/skøre familie fascinerede alle dengang i 90erne.

Denne version af “Familien Addams” er hverken uhyggelig eller spooky på nogen måde. Det er en meget familievenlig version. Der vil vække størst begejstring blandt børn i alderen 8-10-11 år.

Forventninger kan være for høje til dennne animerede version af “Familien Addams” 2019. Som voksen kan man ikke lade være med at sammenligne med filmene, de var uhyggelige, utrolig sjove og ikke mindst en perfekt portrættering af hver enkelt medlem af Familien Addams, som man kom til at holde af på godt og ondt. Med denne sammenligning i baghovedet, bliver man desværre lidt skuffet over denne version af Familien Addams.

Denne version af “Familen Addams” er desværre overraskende lidt kedelig. Og desværre alt for hurtigt glemt, når biografsalen er forladt.

Animationerne trækker filmen “Familien Addams” op.  For filmen er da ganske flot animeret.  Og de danske stemmer gør det godt. Der lægges endda op til lidt syng med, ellers knips med under filmen.

Men denne version af Familien Addams lægger op til alt for få træk på smilebåndet. Mere bliver det desværre ikke til, og scener hvor der skraldgrines, kan man lede længe efter, som voksen. Familien Addams er nærmest blevet helt “politiske korrekte”.  Kulturtid. dk vælger dog at  give “Familien Addams” 3 stjerner, da det vil være en fin film for de helt unge.

Medvirkende – Danske stemmer:  Casper Crump, Nukäkä Coster- Waldau, Fillipa Coster-Waldau, Andreas Bo, Albert Rudbeck Lindhardt, Søren Bech-Madsen, Pia Rosenbaum og Dick Kaysø.

Instuktør: Conrad Vermon & Greg Tierman

Manuskript: Matt Lieberman

Efter en historie af: Erica Rivinoja & Conrad Vermon

Producere: Gail Berman med flere

Spilletid: 87 minutter

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år