Animationsfilmen Familien Bigfoot er efterfølgeren til Bigfoot Junior fra 2017. Men man kan nu sagtens se dem uafhængigt af hinanden. 

I denne udgave følger man ligesom i den første, drengen Adam, hvis far er selveste Bigfoot. Far Bigfoot er netop blevet berømt efter at være vendt hjem til sin familie fra et liv i skoven, hvor han har været på flugt fra nogle skurke. 

Mange vil gerne have en bid af Bigfoots berømmelse, men han vil egentlig bare gerne gøre verden til et bedre sted. Derfor beslutter han sig for at hjælpe en miljøaktivistgruppe i Alaska med at bekæmpe oliefirmaet Xtrakt, som vil bore løs i naturreservatet Rocky Vally, imens de lover guld og ’grønne skove’.

Adam er langt fra tilfreds, for nu har han jo endelig fået sin far tilbage og så vil han bare rejse væk igen. Men da Bigfoot pludselig forsvinder på sin rejse i Alaska, er Adam den første til at tage afsted, sammen med sin mor Shelly og samboerne Wilbur og Trapper – henholdsvis en grizzlybjørn og en vaskebjørn, for bevise at der er noget råddent i gære. 

Det skal også vise sig at blive en tur ikke helt uden udfordringer, for som man nok kan forestille sig, er oliefirmaet Xtrakt selvfølgelig ikke villig til at opgive jorden uden kamp og feje tricks i ærmet.

Den ene af instruktørene bag denne herlighed af en animationsfilm, er den belgiske Ben Stassen, og ham kender man blandt andet for lignende film som Sammys Store Eventyr 1+2 og Dronningens Corgi. 

Familien Bigfoot har alt, i hvert fald langt mere end forventet. Den har humor og spænding, varme og kærlighed, kampen mellem de gode og de onde. Sidst men ikke mindst har den en lille bitte snert af ’kæmp for miljøet’ – morale. Men på ingen måde belærende. 

Der er lige præcis den mængde af hver del, som der skal være i en god underholdningsfilm for hele familien. Faktisk kunne den nok også godt fungere som en almindelig spillefilm, med fare for at lugte lidt af en halv-dårlig 90’er-film, så kan man reelt godt forestille sig historien og dens udvikling fungere næsten lige så godt med virkelige skuespillere. Og talende dyr er jo langt fra en sjældenhed i nutidens familiefilm. 

Filmen rammer virkelig en bred målgruppe, for der er underholdning på flere niveauer, så der er noget for næsten en hver alder og referenceramme. Det er netop dét, de allerbedste animationsfilm kan, og det kan Familien Bigfoot i særdeleshed. Selvom man er voksen og normalt ikke ville sætte sig ned og se en hver animationsfilm på markedet, så vil man helt sikkert ikke fortryde at spendere de halvanden time af sit liv på lige netop den her. 

Instruktører:

Jeremy Degruson 

Ben Stassen

Skuespillere/ Danske stemmer:

Adam: Malte Milner Find

Arlo: Sebastian Jessen

Becky Dabmore: Natalie Madueño

Bigfoot: Mads Knarreborg

Connor Manndrake: Christian Damsgaard

Cy Wheeler: Kristian Halken

Shelly: Jette Sophie Sievertsen

Trapper: Benjamin Hasselflug

Wilbur: Peter Aude

Biografpremiere d. 8 oktober