Filmen er baseret på J.K. Rowlings bog: Fantastiske skabninger… og hvor de findes. Filmen er nummer 2 i rækken af 5 helt nye eventyr fra J.K.Rowlings fantastiske og eventyrlige univers Wizarding World.

I denne fantastiske eventyrfilm er vi dog rykket 70 år tilbage i tiden, og her kan vi bl.a. opleve en ung version af troldmandsskolen Hogwarts rektor Albus Dumbledore, der eminent spilles af Jude Law. Albus Dumbledore er på dette tidspunkt dog kun professor i Forsvar Mod Mørkets Kræfter på Hogwarts Skole for Troldmænd og Hekse.

Eddie Redmayne (bl.a. kendt fra filmen Den Danske Pige) spiller rollen som den lidt generte men meget charmerende Newt Scamander, der er studerende på Hogwarts Skole. Newt har en stor kærlighed til eksotiske dyr, og i Wizarding World universet er dyrene meget eksotiske, betagende, eventyrlige og magiske. Intet mindre end fantastiske skabninger.

Newt Scamander er en af Albus Dumbledores tidligere elever. Og Albus stiller en opgave til Newt. En mission der bringer Newt i kontakt med mørkets mester, den onde Gellert Grindelwald spillet af Johnny Depp.

Gellert Grindewald er undsluppet fra sin celle, og Dumbledore ved med det samme, at hans fjende ikke vil tøve med at genvinde sin magt og livsdrøm – at få troldmænd til at herske over Mugglerne. Dumbledore er selv magtfuld, men han er ikke i stand til at gå imod Grindelwald, af grunde vi ikke skal afsløre her. Derfor sender han Newt efter ham.

Filmen er en klassisk historie om det gode og det onde, tilsat en masse detaljer for ægte fans af Harry Potter. Filmen er bestemt storslået med masser af fantastiske skabning og masser af effekter, der sjældent er set mage.

Men historien er ikke helt så storslået, som man tidligere har set i J.K. Rowlings univers. Selv har hun udtalt: I Fantastiske Skabninger-beretningerne har jeg fornøjelsen af at fortælle den forhistorie, der kun blev antydet i Harry-Potter-bøgerne; Truslen fra Grindelwald. Og det skinner lidt igennem. Det vil uden tvivl være en fordel at se film 1, dagen inden du går ind og ser denne film, således at du er opdateret på filmens hovedpersoner, ellers kan det være lidt svært at følge med i relationerne.

Noget af det sødeste i filmen er forholdet mellem Jacob Kowalski spillet af Dan Fogler og Queeni Goldstein spillet af Alison Sudol. Jacob er en Muggler, der har et forhold til Queenie Goldstein, som er en frisindet heks. Hun lægger en magisk spell på ham, således at han ønsker at indgå ægteskab med hende. Denne bliver dog ophævet, men alligevel er der stadig varme følelser mellem Jacob og Queenie, der begge må gå så meget igennem i kærlighedens navn.

Hvis du og din familie og jeres indre legebarn er interesseret i magiske spells, og flyvende bæster skruet sammen i et helt unikt univers, er denne film helt klart et must at se. 

 

Medvirkende: Eddie Redmayne, Jude Law, Johnny Depp med flere.

Instruktør: David Yates

Manuskript og historie: J.K.Rowling