KT-stjerner-5Thomas Vinterberg er tilbage i storform med sin nye engelsksprogede film ‘Far From The Madding Crowd’. En film baseret på den britiske forfatter Thomas Hardys roman af samme navn fra 1874. Med denne film kaster Thomas Vinterberg sig ud på nyt farvand, og han beviser endnu engang, at han er en af vores bedste og vigtigste instruktører.

‘Far From The Madding Crowd’ er storslået, eventyrlig og rørende. Den er himmelråbende flot filmet, og kombinationen af den gode historie, et godt manuskript og utrolig gode skuespilpræstationer gør filmen enestående. Det er opløftende når en instruktør tør gå nye veje og sætte en ny dagsorden – noget Vinterberg altid har gjort.

Filmen handler om Bathsheba Everdene, en ung, smuk og selvstændig kvinde, der arver sin onkels gods. Hun står pludselig midt i en mandsdomineret verden, hvor hun må kæmpe for at bevare sin frihed, men også menneskets evne til at overvinde modgang. Hun er forud for sin tids kvinder, og er ikke bange for at tage fat. Bathshebas skønhed og viljestyrke vækker opsigt og tiltrækker ligeledes tre bejlere, der kæmper for at vinde hendes hjerte.

Også musikken fortjener et par ord med på vejen. Her er der tale om den Golden Globe-vindende komponist Craig Armstrong. Sammen med de flotte farverige panorama-optagelser, udgør musikken et perfekt parløb – det er kræs for både øjne og øregang.

Der er langt fra ‘Festen’ og ‘Jagten’ til ‘Far From The Madding Crowd’. Og det er fremragende, når en instruktør mestrer sit håndværk uanset om det er på dansk eller engelsk eller på kryds og tværs af genrer.

Vi må håbe at Thomas Vinterberg er klar til den prisregn, der venter forude.

Filmen har premiere den 23. april 2015.

Instruktør: Thomas Vinterberg
Manuskript: David Nicholls
Medvirkende: Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen, Tom Sturridge, Juno Temple, Jessica Barden.