Fast & Furious er tilbage. Hvis du er fan af Fast & Furious universet og ser frem til en underholdende biografoplevelse med masser af lækre biler i millionklassen, hjulspin, bil race og super tunede racerbiler tilsat smukke damer klædt i hvidt, storslåede fester i endnu mere storslåede huse. Smykker til millioner. Og ikke mindst et gensyn med Helen Mirren, Charlize Theron og Sung Kang vil du i den grad være oppe og køre over at se Fast & Furious 9.

I Fast & Furious 8 – var universet skiftet til mere agent, action og drama end fokus på super lækre biler i millionklassen. Heldigvis har teamet bag Fast & Furious universet valgt at tage instruktøren Justin Lin tilbage, han stod bag Fast & Furious 3-6. Og det er ganske tydeligt at Fast & Furious 9 igen har de super lækre biler og flere bilrace med i filmen. Hvilket er et kæmpe stort plus for Fast & Furious 9.

Hensigten med Fast & Furious 9 har været at samle op og skabe sammenhæng med historierne i de tidligere Fast & Furious film. For fans er Fast & Furious 9 lykken selv, for nu får man endelig svar på de spørgsmål, som man har siddet med førhen. Og der er i den grad skruet op på action knappen med livsfarlig bilkørsel og masser af eksplosioner. Fast & Furious 9 er nok den film i Fast & Furious universet, der virkelig går all in – og uden at afsløre for meget bliver der sendt en bil ud i universet. Scener der måske lige er ekstraordinære for meget, men alt sker i Fast & Furious 9 – The Fast Saga.   

Besynderligt nok er der skruet ned for humoren i dialogen. Hvilke gør Fast & Furious 9 – The Fast Saga til den mindst morsomme Fast & Furious film til nu. 

Der har altid været fokus på den gode historie i Fast & Furious filmene. Men selve historien om hvad der vækker Fast & Furious 9 teamet og hvad de skal kæmpe for – et stykke elektronik, der hvis det falder i de forkerte hænder vil give verdensherredømme og mulighed for at styre al satellitkommunikationen i verden. Den historie er simpelthen for absurd ulogisk og for uoverskuelig at følge med i, hvilke er et stort minus ved Fast & Furious 9. 

Til gengæld er sidehistorien om, hvad der har skilt de to brødre Dom Toretto (Vin Diesel) og Jakob Toretto (John Cena ) rørende fremført, selv for en film i underholdnings klassen. 

Charlize Theron er fremragende i rollen som it-geniet Cipher, og hun viser tydeligt hvor dygtig en skuespillerinde, hun er. Der er også scener mellem hende og filmens skurk Otto spillet af danske Thue Ersted Rasmussen. Det er første gang, danske Thue er med i en større hovedrolle i en udenlandsk film. Han gør det rigtig godt i rollen som den forkælede søn af en diktator, og chef for Jakob Toretto, Dom Torettos bror. Og uden tvivl kommer man til at se mere til danske Thue Ersted Rasmussen.

Det kan anbefales at blive siddende i biografen til efter de første rulletekster, for der fremvises et filmklip, der helt klart lægger op til Fast & Furious 10 filmen.

Eftersigende er denne 9 udgave kaldet The Fast Saga, den næstsidste udgave af Fast & Furious filmen. Der er varslet at der kun laves en 10ende udgave mere og så slutter Fast & Furious filmene. Men på nettet er der allerede begyndt at florere rygter om at en 11 ende udgave også er på vej. Det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske.

Premiere: 24 juni 2021

Medvirkende: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Nathalie Emmanuel, Jordana Brester, John Cena, Tyrese Gibson, Ludacris, Charlize Theron, Hellen Mirren, Sung Kang og Thue Ersted Rasmussen med flere.

Instruktion: Justin Lin

Manuskript: Daniel Casey og Justin Lin

Spilletid: 142 minutter

Premiere: 24 juni 2021

Medvirkende: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Nathalie Emmanuel, Jordana Brester, John Cena, Tyrese Gibson, Ludacris, Charlize Theron, Hellen Mirren, Sung Kang og Thue Ersted Rasmussen med flere.

Instruktion: Justin Lin

Manuskript: Daniel Casey og Justin Lin

Spilletid: 142 minutter