Julianne Moore er skøn i hovedrollen som Gloria, i filmen ”Gloria Bell”. Gloria er fraskilt og arbejder med forsikringer. Børnene er blevet store, og det er mere Gloria, som ringer til dem end omvendt. Om aftenen giver Gloria den gas i byen, hvor hun nyder at flirte og danse på hendes faste diskotek, der virker til at være stedet, hvor de ældere singlemænd og kvinder kan vise deres frække moves. Men det er ikke nok.

Gloria er simpelthen kommet til det punkt i livet, hvor der skal ske noget nyt og noget mere. Derfor kaster hun sig hurtigt ud i enhver form for oplevelse, der kan give hendes liv liv og ikke mindst anderkendelse. – Det fører hende bl.a. i armene på Arnold spillet af John Turturro, som hun møder på hendes faste diskotek. Sød musik opstår, og de indleder et forhold, men umiddelbart er forholdet ikke et svar på hendes bønner om liv i livet, da Arnold viser tydlige tegn på at have problemer med at vælge hende til og hans ekskone og to børn lidt fra.

”Gloria Bell” er en fin film, men historien om Gloria Bell og hendes liv beskriver mere end den analyserer. Der er mange spørgsmål, som vi ikke får svar på, og filmen slutter næsten som den starter.  

Julianne Moore løfter ”Gloria Bell” med sin dygtighed som filmskuespillerinde, og de bedste scener er i samspillet mellem Julianne Moore og John Turturro. Der er også flere lidt sjove scener hvor Julianne Moore synger, og hvor filmens sangvalg bliver en del af filmen, hvilket gør ”Gloria Bell” til en feel-good film med god musik. 

Hvis man skal sammenligne den med f.eks Bridget Jones, selvom Gloria Bell godt nok er 10 år ældre, har ”Gloria Bell” film ikke på nogen måde samme humor, selvironi eller indsigt i livet som singel. Filmen ”Gloria Bell” er desværre meget hurtigt glemt. Derfor giver vi her på kulturtid.dk kun 2 stjerner til ”Gloria Bell”.

Medvirkende: Julianne Moore og John Turturro
Instruktør & Manuskript: Sebastián Lelio
Producere: Sebastián Lelio, Juan De Dios Larrain samt Pablo Larrain 
Længde: 102 minutter