Ole Lund Kirkegaards helt egen Hodja fra Pjort lever stadig videre. I skønt samspil med Sebastians sange og moderne animationer pustes der nyt liv til historien om Hodja og hans flyvende tæppe.

Hodja bor i den lille flække kaldet Pjort, hvor han bruger dagen sammen med sin ged Raja og keder sig ved tanken om at skulle træde i sin fars fodspor og gå i lære som skrædder. Hodja vil nemlig meget mere. Han vil udforske den store verden og opleve nye ting. Derfor giver den gamle tæppehandler ham et tæppe for til gengæld at hente hans barnebarn hjem. Hvad Hodja dog ikke ved er, at det er et flyvende tæppe, som kun få mennesker kan få til at flyve – heriblandt Hodja.

Hodja drager sammen med tæppet og geden Raja på en lang rejse for at finde tæppehandlerens barnebarn, men lige så meget Hodja drømte om at se Sultanens by lige så skuffet bliver han, da han møder byboernes manglende venlighed overfor fremmede. Her vikles han i en masse problemer, blandt andet fordi Sultanen med hjælp fra den onde Rotten vil have fingrene i Hodjas flyvende tæppe.

Ole Lund Kirkegaards børnefortællinger holder stadig og begejstrer både børn og voksne. Historien er sød og animationerne bakker godt op om de søde karakterer. Sproget blandes med moderne udtryk, der gør det nemmere for børnene at forholde sig til historien, men suppleres også med arabiske ord, der gør historien mere autentisk og samtidig giver det unge publikum en forståelse for, at Hodja kommer fra et land langt herfra.

Hodja fra Pjort er en mere eller mindre dansk udgave af den klassiske Aladdin og de meget velvalgte stemmer med blandt andre Peter Frödin som den meget tykke og yderst sultne Sultan med den noget skingre stemme, gør fortællingen endnu sjovere. Historien er sød og giver grund til en god snak efterfølgende om, hvorfor den onde Sultan uden videre tager Hodjas tæppe, og hvorfor indbyggerne i Sultanens by er sure og har nok i dem selv.

Skal du nå lidt ekstra hygge med børnene i vinterferien, er Hodja fra Pjort et rigtigt godt bud på en film, som både små og store kan være fælles om, og som måske endda bringer minder tilbage til forældrenes barndom med reference fra filmen af samme navn fra 1985.

Instruktør: Karsten Kiilerich

Stemmer: Thure Lindhardt, Özlem Saglanmak, Peter Zhelder, Kurt Ravn, Peter Frödin m.fl.