Det er gået op for filmindustrien, at det mere modne biografpublikum fortjener film, hvor hovedpersonerne ikke er purunge. Det er ved at blive en trend at portrættere personer, der på trods af, at de er ude over deres ungdoms første vår, ikke er færdige med livet. Der kan være spændende ting at foretage sig på mange fronter, selv om man har passeret de 60.


Det med kærligheden er måske heller ikke passé hverken for mænd eller kvinder. Det er en sympatisk tanke, for især roller til kvinder over en vis alder har der været mangel på.

I Just Getting Started har Ron Shelton også haft held med at hyre nogle superstjerner. De to mandlige hovedpersoner Duke og Leo spilles af Morgan Freeman og Tommy Lee Jones. Duke er en lidt tvivlsom personage med en dunkel fortid. Han driver et luksusretreat i Palm Springs for gamle mennesker, og han sørger for alle – især de kvindelige gæster, så de føler sig værdsat på alle måder. Leo er cool og gemmer også på hemmeligheder, han ikke lige vil ud med. De to alfahanner slås om den smukke Rene Russo, der er sendt til luksusomgivelserne for at se Duke og hans regnskaber efter i sømmene og derefter fyre ham.

Der er lavet vældig gode film om ældre mennesker, der stadig kan slå til Søren, selv om sidste salgsdato nærmer sig. Et godt eksempel på en film, der lykkes i denne genre er ”The very best Marygold hotel” om en flok pensionister, der tager i Oldekolle i Indien. Den er både morsom og stjernebesat, har en sød historie, og man føler med personerne.

Sådan en film er Just Getting Started ikke. Manuskriptet hænger ikke sammen, og selv om man køber præmissen om hustleren Duke, der jonglerer lidt rigeligt med damer og regnskaber, bliver det aldrig sjovt, og så hjælper det ikke, at der er hyret superstjerner ind. Rene Russo er sød og har den mest bedårende hund, men det er også det hele. Jo – og så løber hun af med Tommy Lee Jones for næsen af tre forsmåede beboere. Det kan man da godt misunde hende.

Premiere: 3. maj 2018
Instruktør: Ron Shelton
Medvirkende: Morgan Freeman, Tommy Lee Jones, Rene Russo, Jane Seymour m.fl.
Længde: 93 minutter