Kathrine ( Emma Thompson) er en diva talkshowsværtinde med stort D. Gennem flere år har hun med hård hånd styret sit eget talkshow. Bag hendes talkshow sidder en gruppe tekstforfattere, som leverer jokes og punchlines. Kathrine har aldrig taget sig tid til at mødes med sine tekstforfattere. Og hun er på ingen måde i tvivl om hendes storhed og kendisstatus, til den dag hvor hun prikkes på skuldrene med ordene. ”Dette bliver din sidste sæson”. Da chokket har lagt sig, vælger Kathrine at mødes med de mangeårige tro og loyale tekstforfattere, og ikke mindst den nyansatte Molly (Mindy Kailing). Kathrine kæmper nu for at beholde sit talkshow og mindst blive opdateret på de sociale medier, Youtube og den teknologiske verden, hvilket Kathrine aldrig har taget sig tid til at sætte sig ind i. Kan teamet og ikke mindst Molly i samarbejde med Kathrine vende de nedadgående seertal, eller… ?

”Late Night” er en fremragende film, hvis man er leder eller chef og måske med tiden er kommet til at bygge sit eget faglige silotårn, eller hvis man er den nye unge ansatte, der ser alt med friske øjne, der vil ”Late Night” hitte og virkelig ramme rigtigt.

Emma Thompson er fantastisk i rollen som Kathrine. Perfekt Diva til fingerspidserne, og uden tvivl er det hendes evner som skuespillerinde, der løfter hele filmen. Der er meget ” The Devils wears Prada” over ”Late Night”, og med et manuscript i den lidt lette og sukkersøde afdeling, må man sige at Emma Thompson gør sit allerbedste. Og der er en fin form for modsætningerne mødes i hendes samspil med Molly.

Mindy Kaling spiller Molly, og Mindy Kaling har også har skrevet manuskriptet til filmen ” Late Night”. Baseret på sin mangeårige viden om, hvad der foregår i drejerummet af tekstforfattere. Desværre er det ikke det stærkeste manuskript, hvad angår dialogdelen. ”Late Night” giver et solidt indtryk i livet bag en talkshowvært og livet som en aldrende talkshowvært, men manuskriptet er noget af  en tynd kop te, og det hele bliver lidt for kvalmt og sukkersødt i den sidste halvdel af filmen.

Vi her på Kulturtid.dk giver ”Late Night” 3 stjerner, for det er en ganske god film, der især er seværdig pga. Emma Thompsons skuespillerpræstation..

Medvirkende: Emma Thompson, Mindy Kaling, John Lithgow, Denis O´Hare og Hugh Dancy med flere.

Instruktør: Nisha Ganatra

Producer:  Jillian Apfelbaum med flere

Manuskript: Mindy Kaling

Spilletid:  1 time og 42 minutter