Maleficent – Mistress of Evil er den selvstændige fortsættelse af filmen Maleficent fra 2014. I denne udfolder historien om forbandelsen over den nyfødte prinsesse Aurora. ”Maleficent: Mistress of Evil” ser nærmere på forholdet mellem den hornede fe og den kommende dronning, der må indgå nye forbund og tackle nye modstandere i deres kamp for at beskytte Ellemosen og de fortryllede skabninger, der bor der.

Michelle Pfeiffer og Angelina Jolie er de interessante karakterer i filmen. De er onde på hver deres måde og prøver ihærdigt at nå deres mål. De er et fantastisk match, hvor Pfeiffer er den lyse velovervejede og Jolie er i sine drifters vold. De to rivaler vil ikke hinanden eller særlig mange andre det godt, og det er sjovt, når det foregår i et fantasyunivers. Deres fjendskab fører til krig og ulykke, ligesom det sætter det kommende ægteskab mellem den unge prins Philip og Aurora i fare.

Den unge Aurora, der er dronning i Ellemosen, i skikkelse af Elle Fanning, er der ikke så meget grin ved. Hun er hen af det blege – lidt for sød og lidt for kedelig, og der passer hendes prins Philip (Harris Dickinson) godt til hende. Han er også en anelse fersk. Formentlig er det bevidst, for den egentlige krig er mellem de to harper af nogle isdronninger.

Der er søde scener fra Elleriget med små alfer og nuttede dyr. Her kan Disney noget, og der er ikke sparet på effekterne. Der er også skruet max op for makeup til især ellefolkene. Angelina Jolies Maleficent og hendes ligesindede er udstyret med kantede kindben, og det ser i al sin gru flot ud. Der må være en Oscar på vej for både effekter og makeup.

Det er et flot eventyr, og man er underholdt hele vejen igennem. Hvem der er målgruppen for filmen er derimod lidt uvist. Filmen er alt for uhyggelig for de små, mens de lidt større børn måske vil finde den barnlig. Men med barnesindet i behold og hvis man er over 11 år vil historien være en succes.

Maleficent: Mistress of Evil – premiere torsdag den 17. oktober 2019

Instruktør: Joachim Rønning

Manuskript: Linda Woolverton  og Micah Fitzerman-Blue & Noah Harpster

Producent: Joe Roth og Angelina Jolie

Medvirkende: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein, Robert Lindsay, Harris Dickinson

Spilletid: 119 minutter