Filmdokumentaren Maria By Callas har Danmarkspremiere den 23.august. For operaelskere er Maria By Callas filmen en stjernestund, hvor man rigtig kan læne sig tilbage og nyde hendes smukke stemme. Ved hjælp af interviews, artikler, liveoptagelser fra nogle af hendes bedste præsentationer i operahusene, tilsat breve, som hun har skrevet gennem livet til sin mentor sopranen Elvira de Hidalgo, fortæller Maria Callas med sin egen karakteristiske dybe stemme selv sin livshistorie.

Maria Callas, født i New York i 1923, bliver fra barnsben pacet frem af moderen til at blive sangerinde, og operaen bliver hendes skæbne, hvor hun med sin smukke stemme bjergtager sit publikum. Pressen er ofte efter hende. De bygger hendes karriere op, men da hun får bronkitis og ikke kan fuldføre en sæsonåbnings-forestilling på operaen i Rom, sviner de hende til i medierne, en oplevelse som påvirker hendes tanker dybt flere år fremefter.

Filmen er en indsigt i Maria Callas’ liv som en feteret operasangerinde: om det at være Maria og om at være Callas. Maria er kvinden, som er gift med forretningsmanden Battista Meneghini, en mand hun selv beskriver som værende betaget af Maria Callas. Hun møder senere i livet den græske rigmand Aristoteles Onassis, og de indleder en affære. Han bliver hendes store kærlighed, og med ham føler hun endelig, at hun kan være Maria igen.
Maria lader sig skille fra Battista Meneghini, men uden at fortælle det til Maria, vælger Aristoteles Onassis at lade sig gifte med Jackie Kennedy. Det knuser Marias hjerte at læse om det i avisen, og hun føler sig i den grad såret af hendes Onassis. Maria Callas forsøger at komme videre i sit liv, indspiller filmen ”Medea”, som ikke bliver nogen større succes, og tager på turne med tenoren Giuseppe di Stefano, men det bliver tydeligt, at hun vil andet i livet end at synge; hun vil give sig selv ro til at nyde livet, som hun selv siger lettere udbrændt.: ”Jeg er i dag 41 år, og jeg har sunget fra jeg var 13 år.”

Maria Callas viser stort storsind, da en syg Aristoteles Onassis vender tilbage til hendes liv, og fortæller hende, at ægteskabet med Jackie Kennedy var hans livs fejltagelse, og det er Maria, han elsker. Desværre går han bort kort tid efter genforeningen, og kun to år efter dør Maria som kun 53 årig i 1977 af et hjertetilfælde

.
Maria Callas var ikke kun datidens operastjerne, hun var også et modeikon, og filmen giver et smukt indblik i moden, hvor de skønneste kjoler fremvises og ikke mindst skønne klip, der indeholder datidens stjerner lige fra Grace Kelly til Brigitte Bardot på vej ind og høre Maria Callas.

Denne film får 5 stjerner, da filmen er en sanselig oplevelse på alle planer – en stjernestund for sjælen, hvor Maria Callas som menneske og som en af tidens største operastjerner får lov til at leve videre.

Medvirkende: Maria Callas
Instruktion og med stemme af: Tom Volf & Joyce Di Donato