Et rørende, dragende, gribende og smukt drama som virkelig giver stof til eftertanke på mange planer…

’Mens vi venter’ er historien om Kristian, der er nyforelsket og klar til at starte sit liv sammen med Anne i Hirtshals. En dag banker det på døren, og ham der står uden for døren konfronterer Kristian med en fortid, som han har gjort alt for at glemme. Historien er baseret på én af virkelighedens mange historier – den følger fire mennesker, hvis skæbne er flettet ind i hinanden efter en fatal ulykke, der ændrede deres liv for altid.

Brødrene Avaz har i høj grad skabt et rørende, dragende, gribende og smukt drama, der får alle følelser i spil. De formår på smukkeste vis at fortælle deres historie i nutid og datid. Der er kælet for detaljerne – ikke mindst i brugen af billeder, kameraføring og fokusering. Samtidig bør Bent Fabricius-Bjerres fremhæves som komponist af filmens hovedtema.

Filmen handler om ansvar, skyld, tilgivelse og kærlighed – og om tilværelsens mange udfordringer og dilemmaer: blandt andet om noget så banalt som ’kør bil når du kører bil’ og ’kør aldrig i påvirket tilstand’! Det kan nemlig for evigt ændre det liv, du troede, du havde.

Det samlede ensemble lever en god præstation. Især er Sebastian Jessen og Julie Christiansen fremragende i deres roller –  både i deres yngre og ældre karakter. De er autentiske og nærværende i deres roller, hvilket har stor betydning for deres fortolkning af historien.

’Mens vi lever’ har premiere torsdag den 26. oktober 2017 i 87 biografer landet over

Instruktør: Mehdi Avaz
Manuskriptforfatter: Milad Avaz
Medvirkende: Sebastian Jessen, Julie Christansen, Nicolas Bro, Charlotte Munck, Nikolaj Groth, Marie Boda, Julie Brochorst Andersen, Paw Henriksen, Henrik Prip, Mia Jexen, Julie R. Ølgaard og Ditte Ylva Olsen.