Filmen Missing er en kidnapningsthriller i klassisk forstand, men hvad der gør den knapt så klassisk, er at hele filmen bliver fortalt og vist igennem diverse skærme. Webcams, overvågning, smartphones, Applewatch, SoMe-kontoer og listen fortsætter bare derudaf.

June (Storm Reid) er en 18-årig pige, som bare glæder sig til at hendes mor, Grace (Nia Long) og den nye kæreste, Kevin (Ken Leung) skal tage af sted på ferie, så hun kan få huset for sig selv, og udleve enhver teenagers vilde drømme. Hun har til hverdag kun sin mor i sit liv og hende har hun et almindeligt teenage-anstrengt forhold til. Moren skal med sin nye kæreste til Columbia og kommer derfor med en masse praktiske huskeregler til June inden afgang. June tænker bare ”jaja, farvel mor” og der går ikke mange sekunder efter før June er i gang med ’the time of her life’. Dagen kommer dog, hvor June må hanke op i sig selv og drage mod lufthavnen for at hente sin mor og kæresten efter deres ferie. Men de dukker bare aldrig op.

June ringer og skriver til sin mor i et væk, men der er ikke hul igennem. Morens veninde, som løbende også har været fordi huset i ugens løb med madpenge til June, bliver nu også kontaktet og sammen prøver de at kontakte politi og myndigheder med deres bekymringer. June kan hurtigt fornemme deres sparsomme indsats med at finde frem til en opklaring i sagen, så hun forsøger at tage sagen i egen hånd. Gennem den digitale verden som June er født direkte ind i, formår hun hurtigere end politiet, at komme på sporet af, hvad der er sket med hendes mor og at ingenting er som hun tror.

Filmen er som beskrevet vist gennem diverse digitale medier og det er intet mindre end genialt at opleve. Det er også en anelse skræmmende, hvad man kan finde frem til online, også, selvom man sidder i et helt andet land end det man ønsker at undersøge. Der er ikke noget at sige til, at nogle mennesker kan føle sig overvågede ind imellem. Der er ikke det, der ikke kan lade sig gøre i dag. Men ser man bort fra det, så er det også bare virkelig fascinerende. Det formår denne film på alle måder at vise og den er dejlig nytænkende og kreativt skabt. Historien er også spændende med nogle gode twists, men det måske ikke noget man ikke har set før, men med den digitale version, bliver den bare det mere spændende. Man sidder ofte og tænker, ”kan det virkelig lade sig gøre på den måde”, og som reel kan det godt.

Det er exceptionelt godt klippearbejde i denne film og det skal den have særlige anbefalinger for. Men der ligger også en anden skarpt klippet forgænger forud for instruktørerne bag denne film, Will Merrik og Nicholas Johnson, som var klipperne bag filmen Searching, der skulle være i samme digitale genre, som den de står bag her. Det makkerpar kan noget særligt med den genre, det er helt sikkert.

Så hvis man mangler lidt moderne thrillerstemning i sin hverdag, så skal man tage ind og se Missing.

Filmen har premiere d.23 februar 2023.

Medvirkende: Storm Reid, Nia Long, Megan Suri, Ken Leung, Joaquim de Almeida, Daniel Henney

Instruktør: Nicholas D. Johnson og Will Merrik

Manuskript: Nicholas D. Johnson og Will Merrik

Klippere: Arielle Zakowski og Austin Kelling

Producere: Natalie Qasabian, Sev Ohanian, Aneesh Chaganty