Marry Me - Foto: UIP
´Mrs. Harris goes to Paris´ tager sin begyndelse i London i 1957, da hovedpersonen Ada Harris 12 år efter krigens afslutning endelig får besked om, at hendes mand er blevet dræbt i krigen. Hun fører et trist liv med at gøre rent, rydde op og reparere tøj for velhavende klienter, og i sin fritid er hun sammen med sin veninde Vi og den lidt anløbne Archie, der arbejder med væddemål på en hundevæddeløbsbane. Hos en af sine ret besværlige kunder ser Ada en Dior Haute couture kjole, og det bliver hendes drøm at eje sådan en.

Med flid og held får Ada skrabet penge sammen til at tage til Paris, hvor det viser sig yderst svært at komme ind i Diors prestigefyldte haller. Hun støder på forhindringer allerede ved indgangen, hvor den skrappe Madame Colbert sorterer i dem, der får adgang, og hun finder ikke den lidt tarveligt klædte Ada fin nok. Ada får dog hjælpe af kassereren André, da han opdager, at hun har penge til sin kjole med kontant, og en høflig markis tager hende med til modeopvisningen som sin ledsager. Han er på Adas alder, enkemand og rig, så man kan begynde at spekulere i romantik.

Lesley Manville er sød som den selvudslettende lille mus, der finder hjem ved at tage ud, og som endelig finder ro med, at hendes mand endegyldigt er væk. Ellen Thomas og Jason Isaacs er fine som Adas sympatiske venner i London, og Lambert Wilson er overbevisende som den elegante franske markis, der har gået på kostskole i England. Isabelle Huppert leverer den mest overbevisende præstation som den stramtandede og snobbede Madame Colbert, der er Diors ansigt udadtil. Hun og Ada er hinandens modsætninger samtidig med, at de har fællestræk i deres personligheder. Lucas Bravo, der blandt andet er kendt for sin rolle i Netflixserien ´Emily i Paris´ er den unge og ret labre André. Han har en skøn diktion, og det er svært ikke at blive lidt lun på ham. Han er til gengæld lun på den intellektuelle model Natasha, og det forstår man også godt. Hun bliver spillet af Alba Baptista, og hun er virkelig nem at kigge på.

Filmen har en tydelig morale om, at velhavende mennesker ikke er gode, mens mindre velstående personer alle har et hjerte af guld. Historien har flere steder sjove bemærkninger, og Adas lidt fandenivoldske holdning til den parisiske modeverden er befriende. Det ændrer imidlertid ikke ved, at hele foretagendet er irriterende usandsynligt. Blandt andet er Adas held med at komme til at bo hos Diors kasserer og derefter have viden og snilde til at vende Diors forretningsmodel i løbet af et ophold på omkring en uge i Paris fuldstændig hen i vejret.

Filmen er derudover 20 minutter for lang. Den reddes dog af, at der er skønne billeder fra London og Paris, ligesom kjolerne fra Dior er udsøgte og en fornøjelse at kigge på. Så se filmen og nyd lidt blød nougat for øjnene og en Askepothistorie, der går ind ad det ene øre og ud af det andet.

Det kan bestemt også være hyggeligt.
 
 
 
 
 
 
 
Mrs. Harris goes to Paris – premiere den 20. oktober 2022
Instruktør: Anthony Fabian
Manuskript: Carroll Cartwright, Anthony Fabian, Olivia Hetreed, Keith Thompson efter en roman af Paul Gallico
Medvirkende: Lesley Manville, Ellen Thomas, Jason Isaacs, Isabell Huppert, Lucas Bravo, Alba Baptista og Lambert Wilson
Varighed: 1 time og 55 minutter