”Mysteriet om Hr. Link” er en utrolig smuk og vældig underholdende animationsfilm, med masser af hjerte. Flere af scenerene er simpelthen storslåede i kombinationen tegning, lys og farvetoner. Og ikke mindst lægger filmen op til en god snak om historie, biologi og geografi for det lidt yngre publikum, da filmen uden tvivl vækker mange nysgerrige spørgsmål. Bl.a er der flere animerede referencer til den legendariske bog af Jules Vernes ” Jorden rundt i 80 dage”.

Historien i ”Mysteriet om Hr. Link” – Sir Lionel Frost (Jens Jacob Tychsen lægger stemme til) vil så gerne være en del af eksklusive herreloge Optimaternes Klub, men da han endnu ikke har formået af frembringe beviser på de fabelvæsener, som det er hans store hobby at opspore, og da han snakker for om evolution og fortidsarter, vil logebrødrerne og især klubbens leder Lord Piggot-Dunceby(Ulf Pilgaard lægger stemme til og han er eminent stemmecasten til rollen) ikke lade ham få lov til at blive en Optimat.

En dag modtaget Sir Lionel Frost et brev, og der står skrevet at én vil hjælpe ham med at finde Amerikas mest berømte gåde – den sidste overlevende Bigfoot – i filmen kaldet en Sasquatch. Da Sir Lionel Frost fortæller Optimaternes Klub om hans nye eventyr at finde Sasquatchen ender det i et væddemål mellem Lord Piggot-Dunceby og Sir Lionel Frost, der går ud på – Skaf beviserne eller forbliv for evigt ikke medlem af Optimaternes Klub.

Sir Lionel Frost drager på en storslået rejse for at finde Sasquatch. (Pilou Asbæk er utrolig sjov, sød og troværdig i rollen som Sasquatch alias Hr. Link). Men Lord Piggot-Dunceby har sendt banditten Willard Stenk( Bubber) efter Sir Lionel Frost, og snart forvandles eventyrrejsen til en farlige rejse, med livet som indsats.

Mysteriet om Hr. Link” er en kæmpeproduktion, og på intet tidspunkt går det op for en, at det er dukker, og filmen er på ingen måde en ”dukkefilm”. Figurerne i filmen er så naturlige, at de virker som ”rigtige” animerede figurer.  Gammel teknik i kombination med ny teknologi lægger bag Leikas animationsfilm ”Mysteriet om Hr. Link”. Selve teknikken hedder – stop motion animation. Og produktionstiden på filmen er hele to år.

De helt utrolige dukker i filmen er håndlavet og med bittesmå ændringer i dukkernes stilling fra billede til billede er filmen optaget. En meget møjsommelig proces. Alene parykken til enken Adelina, som Sir Lionel Frost tager med på sin rejse, er skabt af ikke mindre end 600 meter silketråd.

De udtryksfulde ansigter som dukkerne har, er skabt ved hjælp af 3D printede masker. Til ”Mysteriet om Hr. Link” er der fremstillet omkring 106.000 ansigtsmasker – 39.000 til Sir Lionel, 27.000 til Sasquatchen alias Hr. Link og 13.000 til Adelina. Dernæst er det hele sat sammen med computeranimation, og Leika har skabt et endog meget vellykket univers.Dukkerne, historien, stemningspartierne og ikke mindst musikken går virkelig op i en højere enhed.

Originaltitel: Missing Link

Medvirkende af danske stemmer: Jens Jakob Tychsen, Ulf Pilgaard, Sebastian Klein, Pilou Asbæk, Bubber, Danica Curkic, Molly og Søg Egelind samt Ann Eleonora Christensen.

Instruktør & Manuskript: Chris Butler

Producer: Arianne Sutner og Travis Knight

Fotograf: Chris Peterson

Længde: 94 minutter