Cinemateket kører fra den 26. januar til den 4. februar 2017 festivalen Void med animationsfilm for voksne.
Der er 23 visninger og mange flere film, da flere forestillinger viser mere end en film.

‘Nuts’  er en genial og morsom dokumentarfilm om den påståede læge, amerikaneren John R. Brinkley (1885-1942), der kom til at tjene tonsvis af penge på at indoperere geddenosser hos mænd med impotensproblemer. Efter sigende havde operationen den ønskede effekt på ganske mange mænd!

Filmen er en traditionel dokumentarfilm med historikere, der fortæller om den farverige læge, originale billeder af Brinkley, hans hustru og søn og reklamefilm optaget af ham og hans familie.

Historien fortælles også via animationsfilm, der meget humoristisk bringer seeren fra den spæde begyndelse med en lille forretning med diverse medicin til Brinkleys kæmpe imperium, der blandt andet indeholdt flere hospitaler og salg af Brinkleys egne medikamenter i mange stater. Det holdt den driftige mand sig dog ikke til. Han startede også sin egen radiostation, hvor han holdt konsultationer og gav lægelige råd ud fra de spørgsmål han fik fra sine lyttere. Det er et sjovt greb at bruge animationsfiktionen til at fortælle en sand historie.

Filmen holder spændingen så længe, at man for alvor gyser for, om denne mand dog ikke bliver stoppet i sit vanvid af den etablerede lægestand, og uden at afsløre for meget, holdt successen ikke, for med successen fulgte fjender og kritikere af Brinkley.

Filmen er fundamentalt underholdende og fortæller en sand og grotesk historie, men stiller samtidig spørgsmålstegn ved, om alle lægelige behandlinger giver mening.

Instruktør: Amerikanske Penny Lane
Land: USA
År: 2016
Varighed: 1 timer og 19 min.