Quentin Tarantinos niende og ifølge ham selv måske sidste film Once upon a time in Hollywood handler om B-skuespilleren Rick Dalton og hans stuntmand Cliff Booth. De har haft deres storhedstid i 1950-erne, hvor Rick har været stjerne i en populær TV-serie. Filmen foregår i 1969, hvor Vietnamkrigen raser, og de unge hippier afprøver stoffer for at skabe fred i verden. Her er Rick ved at blive overhalet indenom af tiden, og han føler sig mere og mere kørt ud på et sidespor. Dertil kommer, at han har fået taget sit kørekort på grund af spirituskørsel så tilpas mange gange, at stuntmand Cliff også agerer chauffør og altmuligmand for Rick.

Sideløbende med hovedhistorien om Rick og Cliff kører skyggerne fra Mansonmordene i 1969. Polanski parret er nabo til Rick i Los Angeles. Margot Robbie spiller Sharon Tate, som hun ligner nærmest en til en. Tarantino går tæt på Sharon Tates filmkarriere og hendes liv med Polanski. Virkeligheden er i den grad til stede i filmen, og Tarantino er da også inspireret af egne barndomsminder om Los Angeles i 1960-erne.

Filmen springer fra virkelighed til filmoptagelser i filmen, mens historien kommenteres af en voice over og forklarer os, hvordan tingene hænger sammen for hovedpersonerne, så metalagene står i kø.

Filmen er flot fotograferet, og kostumerne bringer en lige tilbage til lårkorte nederdele og hæklet flowerpower tøj. Der er en umiskendelig stemning tilbage til både godt og ondt i en tid, hvor Beatles for alvor var slået igennem.

Det er superstjernerne Leonardi DiCaprio og Brad Pitt, der har hovedrollerne. DiCaprio er fantastisk som den fallerede Rick. Han smider forfængeligheden over bord, når han småflæber over egen utilstrækkelighed. Særlig intens er han i en scene med den kun 12-årige og meget talentfulde Julia Butters. De giver virkelig hinanden med- og modspil. Brad Pitt er cool og sexet som stuntmand med en noget blakket og voldelig fortid. De er et godt par Pitt og DiCaprio.

I mindre roller ses Margaret Qualley, Kurt Russel, Al Pacino og Luke Perry i hvad der skulle blive hans sidste rolle.

Han fatter sig ikke i korthed Quentin Tarentino, og det er en af filmens svagheder. To timer og tre kvarter er for længe, og en opstramning på en halv time ville ikke have gjort noget. Der bliver dvælet meget ved relationen mellem Rick og Cliff. Til tider går det lidt langsomt for så at ende i et voldsomt udpenslet splatterorgie, der er både klichéfyldt og for meget.

Tarantinos film er en hyldest på godt og ondt af Hollywoods filmmiljø og et nostalgisk, men også kynisk tidsbillede på 1960-ernes brydningstid. Han tager favntag med den tids virkelighed og udfordringer, som der var mange af. Tarantino følger langt hen ad vejen begivenhedernes gang, som de var.

Slutningen er dog meget overraskende, og mere skal ikke afsløres her.

Once upon a time in Hollywood – premiere den 15. august

Instruktion og manuscript: Quentin Tarentino

Producere: Quentin Tarentino, David Heyman og Shannin McIntosh
Produktionsdesigner: Barbara Ling

Kostumer: Arianne Phillips

Klipper: Fred Raskin

Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emili Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern, Mike Moh, Luke Perry, Damian Lewis og Al Pacino

Varighed: 2 timer og 41 minutter

Censur: tilladt over 15 år