Peppermint er en action thriller, der handler om Riley North. En ganske almindelig husmor, der sammen med sin mand og datter tager ud for at fejre datterens fødselsdag. Desværre har den kriminelle underverden ikke opsnappet, at hendes mand, der arbejder som mekaniker, har meldt fra til at røve gangsteren Diego Garcia, og den festlige dag slutter med at Rileys mand og datter bliver skudt ned af Diego Garcias håndlangere ved et drive by shooting.

Dette bliver begyndelsen til et nyt liv for Riley North, som oplever at de håndlangere, hun har udpeget over for Politiet får lov til at gå fri bl.a. på grund af en korrupt dommer. Riley går under jorden, træner og fokuserer alt sin energi på at få hævn over dem, som har dræbt hendes familie. Hun viser sig til at være koldblodig og dygtig til på blodigste vis at nedskyde flere af Diegos håndlangere én efter én. Samtidig hjælper hun til i sit nærområde, hvor hun bliver set som en Guardian Engel af de fattige, der bor i området. De ser ”den nye” Riley North, som en der passer på dem. På de sociale medier, er der flere, som støtter hende i hendes kamp for retfærdighed, mens TV nyhederne beskriver hendes som en farlig kriminel. Spørgsmålet er om Riley North er heltinde eller kriminel?

Peppermint er utrolig flot filmet, og de helt rigtige er blevet castet til denne film. Men desværre er det ikke den bedste filmpræsentation, som Jennifer Garner leverer i rollen som Riley North. Uden tvivl har hun flere øjeblikke, hvor hun virkelig træder i karakter og brænder igennem på lærredet. Tidligere har man jo bl.a. set Alica Vikander i Tomb Raider eller Uma Thurman i Kill Bill. Film der har været med til at skabe en helt ny karriere for disse stærke actionkvinder. Om Jennifer Garner bliver lige så uforglemmelig i rollen som Riley North er ikke sikkert.

Historien i selve filmen er ganske god og velskrevet som en typisk actionfilm nu med en kvinde i rollen som action heltinden. Instruktøren Pierre Morel har tidligere instrueret action thrilleren ” Taken” med Liam Neeson, men Peppermint kan desværre ikke på hamle op med filmen Taken.

I filmen lægges der klart op til at der skal komme en Peppermint 2, om det sker, må tiden vise. Men hvis det sker er det bestemt en film, vi her på kulturtid.dk vil anbefale, at du går ind og ser. I mellemtiden kan du se filmen Peppermint, hvis du gerne underholdes med en rigtig god actionfilm. Vi her på kulturtid,dk giver den 3 stjerner.

Medvirkende: Jennifer Garner, John Ortiz, John Gallagher. Jr. Juan Pablo Raba, Annie Ilonzeh, Clifford ”Method Man” Smith.

Instruktør: Pierre Morel

Manuskript: Chad St.John

Producenter: Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Richard Wright, Eric Reid.

Varighed 101 minutter

Premiere den 27.september 2018