KT-stjerner-3Bag enhver succesfuld kvinde står en ældre klog mand – Det er i hvert fald tilfældet i ’Praktikanten’.

I rollen som den ambitiøse karrierekvinde Jules Ostin, møder vi den smukke og søde Anne Hathaway. Hun knokler på for at følge med sit firmas rivende udvikling, og da hun en dag går med til at ansætte en seniorpraktikant, den 70-årige pensionist Ben Whittaker (Robert De Niro), opstår der et varmt og stærkt venskab.

’Praktikanten’ er en rigtig sød og charmerende tøsefilm. Dog er filmen en anelse forudsigelig mange steder, for det er ikke svært at regne ud, at selvom Jules ikke synes det er så attraktivt med en gammel mand i firmaet, så kommer han til at gøre gavn alligevel med sin erfaring fra sit eget arbejdsliv.
Filmen afspejler den tid vi lever i, hvor powerkvinder tordner frem alle steder. Hun er sårbar og prøver at forene det pulserende arbejdsliv med rollen som den perfekte mor og kæreste. Ben er måske lige præcis det hun har brug for i sit liv.

Hvis du er Anne Hathaway fan, vil du kunne huske hendes rolle i ’The Devil Wears Prada’, og det er sjovt at perspektivere til den rolle, hvor hun var den unge assistent, der voksede med opgaven, blev selvsikker og stærk og endte med at sige op. ’Praktikanten’ kunne set i det lys sagtens være efterfølgende – handlingsmæssigt – hvor hun så har haft modet til at starte sit eget op. Det er en sjov reference, og med det i baghovedet også fint at se hvordan rollerne ung/gammel bliver brugt.

‘Praktikanten’ har premiere i de danske biografer den 1. oktober 2015.

Instruktør: Nancy Meyers
Medvirkende: Anne Hathaway, Robert Di Niro, Adam Devine, Rene Russo, Anders Holm, Christina Sherer