Kulturtid.dk’s seneste artikel skabt på baggrund af Revy Danmarks pressemeddelelse om, at regeringen og kulturministeren svigter blandt andre revyerne i forhold til de hjælpepakker, der indgås aftaler om, blev i weekenden mere aktuel en først antaget, da der blev indgået aftale mellem Regeringen og kulturministeren om, at netop revyer og lignende arrangementer nu på lige fod med andre skal kunne søge hjælpepakkerne og opnå op til 80 procent erstatning i forbindelse med aflyste eller udskudte arrangementer pga. Covid-19.

Hjælpepakken til kulturlivet kommer dog en måned senere end den burde på trods af stor kritik fra næsten hele branchen, og flere kulturinstanser svæver stadig et sted midt imellem hjælpepakkerne. Der er dog nu afsat 200 millioner til netop af sikre de nødlidende teatre og revyer med en nødpulje. I pressemeddelelsen fra Kulturministeriet fremgår det:

”Jeg er særligt glad for, at vi nu også kan hjælpe de mange kulturinstitutioner, der hr mistet penge på produktioner, som desværre ikke har kunne gennemføres efter den 8. marts,” udtaler kulturminister Joy Mogensen og fortsætter:

”Et centralt element i nødpuljen er at hjælpe institutioner, der er eksistenstruet, så de kommer gennem krisen. Danmark har også brug for kultur, når vi er på den anden side af Corona-krisen.”

Støtten kommer til at gælde de kulturinstitutioner, der modtager driftstilskud fra Kulturministeriet og kan som beskrevet opnå kompensation for op til 80 procent af udgifter til produktion af forestillinger, udstillinger og lignende. Herudover skal nødpuljen sikre, at arrangementer som blandt andet revyer, som indtil nu ikke har været en del af den generelle arrangementspulje, kan opnå op til 80 procent kompensation for udgifter, der kan knyttes til perioden 9. marts til 31. august 2020.

Flere steder er revyerne dog fortsat i tvivl om hvorvidt, de må gennemføre deres forestillinger i år. Meddirektør for Sønderborg Sommerrevy udtaler til TvSyd:

”De siger ikke noget om, om vi må spille. De siger kun, at vi ikke må have større forsamlinger frem til den 1. september. Jeg vil gerne vide, hvad en stor forsamling er,” siger Leif Maibom og fortsætter:

”Vi må tolke hjælpepakken, som om at vi ikke må spille.”

Flere revyer har endnu ikke meldt ud om de aflyser eller udskyder deres forestillinger, men på baggrund af Regeringens udmelding i dag den 21. april lysner det måske for nogle. Regeringen lægger nemlig op til, at man fra 10. maj må indgå i forsamlinger på 500. De nye tiltag gælder dog ikke nødvendigvis fra 10. maj, da Regeringen løbende følger situationen og vurderer.

Kulturtid.dk er ikke i tvivl om, at kulturen er med til at definere Danmark, og at det derfor også er vigtigt, at denne overlever corona-krisen. Derfor har kulturen i højere grad brug for en mere markant repræsentant end det i øjeblikket gør sig gældende.

Kulturtid.dk har forsøgt at få en kommentar fra Kulturminister Joy Mogensen, men hun har ikke reageret på vores henvendelse.