Sangklubben’, instrueret af Peter Cattaneo tager udgangspunkt i virkelighedens første Military Wives Choir, der blev stiftet i 2009.

På en militærbase i England keder ægtefæller og kærester sig, medens deres mænd (og en enkelt kvinde) er udstationerede i Afghanistan, samtidig med at de er bekymrede for deres skæbner. To af kvinderne får derfor den ide, at der skal etableres et kor.Dette bliver dog ikke uden begyndervanskeligheder, da de to er vidt forskellige. Kate er oberstens kone, og den rang er hun yderst bevidst om. Hun fremstår arrogant grænsende til det uhøflige overfor de andre kvinder. Hendes medstifter af koret er den noget yngre Lisa, der har en hormonstyret teenagedatter, der er er frustreret over at skulle opholde sig på basen. Kate vil på sin side gerne have et klassisk repertoire og orden i de musikalske rækker, medens Lisas overvejende mål er, at alle skal have det sjovt og i øvrigt have en undskyldning for at drikke noget vin og skråle karaoke efterfølgende. De to er så milevidt fra hinanden, at det er svært at tro på, at de vil finde fælles fodslag.

Deres kormedlemmer udkommer i mange divergerende varianter af stemmepragt og selvtillid, og ikke overraskende ser hende med den værste stemme sig selv som solist. 

Da kvinderne bliver inviteret til at synge i Royal Albert Hall, bliver de tvunget til at stramme ballerne og øve sig.

Kristin Scott Thomas er fremragende som Kate, der tøjler sine følelser ved at købe ting på TV-shop og i øvrigt gøre alting korrekt. Under den kølige facade lurer smerten over den søn, hun har tabt til krigen og en evig angst for, at hendes oberstmand skal ryge samme vej. Hun har en praktisk tilgang til tilværelsen, blandt andet da en ung enke (Amy James-Kelly) skal have trøst, hjælp og ikke mindst empati og medfølelse.

Sharon Horgan er skøn som den mere fandenivoldske Lisa, og relationen mellem hende og Kate slår gnister, når karakterernes forskellige temperamenter sættes på en prøve ved forberedelse af den store koncert. 

Mange kvindeskæbner og typer udfoldes gennem filmen, og det er rørende uden at blive sentimentalt, for det kunne have udviklet sig til en uvedkommende tåreperser. Det bliver filmen, der må karakteriseres som en alvorlig komedie, ikke på noget tidspunkt. 

Sangklubben – premiere 25. juni 2020

Instruktør: Peter Cattaneo

Medvirkende: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Amy James-Kelly, Jason Flemyng

Produktionsland: England

Varighed: 112 minutter