Hvad skete der lige der? Filmen ”Sorry to bother you” er, som et flerfarvet godstog der brager gennem landskabet, og som biografgængeren kan man ikke forholde sig til, om man er på toget, netop er blevet kørt over toget, eller om man bare lige har set en Zebra.

I filmen ” Sorry to bother you ” er alt vendt på hovedet.  Handlingen foregår i hæsblæsende tempo som et Hip Hop beat på syre, der bare buldrer derudaf. Science fiction møder den mest uhyrlige humor. ”Sorry to botheryou” er i den grad en nytænkning af den moderne samfundskritisk film. Filmen indeholder det hele, klassekamp, de fattige og de rige, de store selskaber, verdenstanker, kærlighed, venskab, værdier og meget mere, som der ikke skal fortælles her…

Handlingen i filmen er ganske simpel, selvom der på ingen måde er noget simpelt ved filmen ”Sorry to botheryou”. Selve historien er set fra øjnene af afroamerikanske Cassius, der ”bare” forsøger at finde et job, så huslejen kan blive betalt. Cassisus spillet af Lakeith Stanfield bor i en garage hos sin onkel sammen med kæresten Detroit eminent spillet af Tessa Thompson. Detroit er en form for avantgarde kunstner, selv hendes øreringe bærer samfundskritiske citater.

En dag forsøger Cassius at snyde sig til et nyt job som telefonsælger ved at fifle lidt med sin CV og ved (selvfølgelig ) at medbring to sportstrofæer, han angiveligt skulle have modtaget for sine sportslige bedrifter. Intervieweren ser lige igennem ham og ”buster” både hans CV og hans trofæer. Cassius erkender, at han selv har lavet trofæerne. Men han får jobbet. Cassisus bliver fortalt, at hvis han får succes i sit job vil han få adgang til den store guldfarvede elevatordør, (hvilket bogstavligt er en kæmpe guldfarvede elevatordør), der fører op til elitetelefonsælgerne.  

Cassisus får af vide af sin kollega Langston spillet af Danny Glover, at hvis Cassius bruger sin såkaldt ”white mans voice”, går salgene bedre igennem.  En meget britisk ”white mans ”voiceover lægges dernæst over Cassius telefonstemme filmen igennem.

De simple spørgsmål er:” Får Cassius succes som telefonsælger og bliver han elitetelefonsælger ? Hvad sker der egentligt oppe på det øverste kontor? Og hvordan påvirker Cassius arbejdssituation forholdet til kæresten Detroit.

”Sorry to bother you” kommer til at dele vandene. Enten er man som publikum helt med på beatet og er nærmest forelsket i filmen, eller også er man ikke, og det er en meget rodet film, der går til de absolutte ekstremer. ”Sorry to bother you” er en unik filmisk rejse, vildt underholdende, og fuldt med de mest fantastiske små detaljer, der er glædeligt drysset gennem hele filmen. Alt i alt er ”sorry to bother you” en film, som man tænker på meget længe efter at man har set den. Mens man stadig tænker på godstoget.

Medvirkende: Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler, Omar Hardwick, Terry Crews med flere.

Manuskript og Instruktør: Boots Riley

Producere: Nina Yang Bongjovi, Kelly Williams, Jonathan Duffy, Charles D. King med flere

Musik:  Tune-Yards og  The Coup

Tid: 112 minutter

Premiere 9.5.2019