Marvel har gjort det igen og har skabt animationsfilmen ”Spider-Man into the Spider-Verse”, som er ikke mindre end en moderne nyfortolkning af Spider-Man universet. En usædvanlig kombination af tegnefilm og udtryk fra tegneserierne danner rammen om det visuelle univers, hvor man som biografgænger føler, at man selv er med i en tegneserie.

”Spider-Man” alias Peter Parker, som vi kender som Spider-Man er blevet ældre og lidt træt af livet som superhelt, og ikke mindst lider han af hjertesorg. Den unge afro-amerikanske brooklyn-teenager Miles Morales bliver under en grafittileg med sin onkel Aaron bidt af en radioaktiv edderkop, og pludselig har Morales udviklet superkræfter og får til opgave at redde jorden fra undergang i en kamp mod forbrydergeniet Kingpin. Kingpin savner sin hustru og barn og har derfor udviklet en superpartikelaccelerator, der åbner til en portal af flere paralleluniverser, i ønsket om at få sin familie igen. Portalten tiltrækker i stedet flere forskellige versioner af superhelte; Spider-Peni, Spider Gwen, Spider Noir og ikke mindst grisen Spider-Ham.

Onkel Aaron viser sig også at gemme på sine egne mørke superkræfter, og Miles’ far den lettere pinlige politimand mener at ” Spider-Man” får uretmæssig belønning for det arbejde, som enhver politimand kan løse i stedet. Snart er Miles Morales en del af team Spider-Man og kampen mellem det gode og det onde begynder.

Spider-Man er blevet personificeret med hjerte og humor, og ikke mindst byder filmen på masser af superhelte-action i denne nye banebrydende, friske visuelle stil, der aldrig er set tidligere. Moralen i filmen er at vi alle samme har vores helt specielle evner.


Instruktion: Bob Persichetti, Peter Ramsay, Rodney Rothman.

Manuskript: Phil Lord, Rodney Rothman.

Baseret på karakterer af: Steve Ditko, David Hine, Stan Lee, Fabrice Sapolsky, Brian Michael Bendis, Sara Pichelli.

Producere: Avi Arad, Phil Lord, Christopher Miller, Amy Pascal, Christina Steinberg.

Executive Producer: Will Allegra, Brian Michael Bendis, Stan Lee

Musik: Daniel Pemberton

Spilletid: 105 minutter