”The Equalizer” var en ganske stor publikumssucces. Derfor er forventningerne høje til den nye ” The Equalizer 2” med Denzel Washington, som har premiere torsdag d.16. august. Ikke mindst for at få stillet nysgerrigheden og se, hvordan instruktøren Antoine Fuqua, som tidligere har lavet ” Training Day” og ” The Equalizer” hvor Denzel Washington også spiller med, vil bygge videre på universet omkring agenten Robert McCall, som man lærte at kende som en retfærdighedssøgende ”dræbermaskine”, der gør sit for at skabe balance i det gode og det onde – deraf filmens navn ”The Equalizer”.

Forventningerne bliver i den grad indfriet i ”The Equalizer 2”. Denzel Washington spiller helt eminent rollen som den tidligere agent Robert McCall. Åndeløst spændende følger man Robert McCall i hans daglige job som ”Lyft chauffør” svarende til en ”Uber” taxachauffør og ikke mindst i hans nærmiljø, hvor han er meget observant, hvad angår naboernes ve og vel. Han gør sit for at hjælpe, hvor han kan; en godgørende sjæl, der hjælper alt fra kvinden, hvis mand er stukket af med datteren, til en kvinde, der meget omtumlet bliver sat på hans taxa af en forretningsmand og til nabodamen der oplever hærværk i hendes blomsterhave. 

Alle der gør andre ondt kommer til at smage Robert McCalls spidsfindige hævn. Han er stadig et toptrænet dødeligt våben, der kan slå ihjel på tusinde måder, og i ” The Equalizer 2” er der bestemt ikke skruet ned for de helt ekstraordinære kampscener, hvor der bliver kæmpet på liv og død, dem er der rigtig mange af, uden at det dog trækker filmen ned. De er rigtig flot koreograferet og ikke mindst filmet. Stunt-koordinatoren Jeff Dashnaw har blandt andet trukket på Denzel Washingtons egne bokseevner for at udnytte hans bevægelser og måde at kæmpe på i de centrale action scener.

Robert McCall retfærdighedssans tages dog til helt nye højder, da hans bedste og måske eneste veninde og tidligere kollega Susan spillet af Melissa Leo bliver fundet dræbt. Dernæst går han i gang med at finde hendes mordere. Dette fører ham blandt tilbage til tidligere kollegaer, der har skiftet side til det ”onde” frem for det ”gode”. 

Uden tvivl en film hvor man virkelig ser Denzel Washington folde sig ud som den ekstraordinære skuespiller, han er. Denzel Washington spiller simpelthen helt eminent godt hele filmen igennem, nok en af hans bedste skuespillerpræstationer til dato.  Ikke mindst tilfører han rollen som Robert McCall mere kant og flere følelser end i ” The Equalizer”, hvilket virkelig klæder rollen, hvor man også får lidt dybere indsigt i hans fortid. Han viser blandt andet sin mere bløde sider i venskabet med nabodrengen Miles spillet af Ashton Sanders, som han tager til sig i et smukt mentor-vejleder-faragtigt venskab for at redde ham ud af en begyndende kriminel løbebane.

” The Equalizer 2” er utrolig smukt filmet – især begyndelsen, der foregår i et tog på vej gennem Tyrkiet har betagende scener. Og der er en virkelig smuk fordeling i filmen af noget roligt og intenst.

Det eneste minus ved denne film og grunden til at den ender på  4 stjerner, er den sidste del af filmen. Her sker der et stort miljøskift i filmen, der ellers hovedsageligt foregår i en af de amerikanske storbyer som Boston. Sidste del af filmen minder dog mere om spillet ”Counterstrike” i stormvejr, og det er synd for filmen, da noget af det helt spidsfindige ved selve filmen går tabt i det, som virker som en endeløs kamp i støvet stormvejr.

Bestemt en film der er værd at se, hvis du kan lide action, agenter og god vs. ond med et tvist af kant.

Instruktion: Antoine Fuqua
Medvirkende: Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Melissa Leo
Spilletid: 121 min.