Nordisk Action, intelligent kvindelig heltinde og en wibe af Nordic Noir Thriller. I filmen ”The Girl in the Spider´s Web – Det der ikke slår os ihjel- følger vi Lisbeth Salander, som vi kender så godt fra Stieg Larssons hit trilogi om Millennium. Denne film er dog baseret på David Lagercrantz globale bestseller af samme titel ”Spiders Web”, der bygger videre på Stieg Larssons bøger, men nu i et lidt mere dystert og højtteknologisk univers.

Lisbeth Salander er blevet en mere moden kvinde, der stadig kæmper for de udsatte og de svage, og i denne film kæmper hun for de kvinder, som bliver slået. Den stille og intellektuelle kæmper Lisbeth får til opgave at stjæle et unikt computerprogram fra amerikanske NSA udviklet af Softwareudvikleren Frans Balder. Denne opgave klarer Lisbeth Salander, men snart er hun draget ind i en historie, der endevender hendes liv og sjæl.

Programmet bliver stjålet og en meget spændende, smukt filmet og ikke mindst en dejlig uforudsigelig historie begynder. Hvor Lisbeth ikke kun skal kæmpe for at få programmet tilbage, men hvor hun også skal navigere i et moderne teknologisk univers, der trækker tråde tilbage til hendes barndom med en sygelig far, der havde kontakter til den russiske underverden, og en søster, som blev ladt tilbage hos faderen, da Lisbeth som ung flygtede hjemmefra.

Hun allierer sig med sin journalistven Mikael Blomkvist spillet af Sverrir Gudnason samt sin hackerven Plague, og efter at have overvåret drabet på Frans Balder, går en kamp med tiden i gang om at finde hans autistiske søn Augus.t som er blevet kidnappet.

Spiders Web filmen er så meget mere end en typisk actionfilm, hvor de gode skal vinde over de onde. Filmen er også en rejse i Lisbeth Salanders privatliv, hvor tidligere familiemedlemmer dukker op igen, og ikke mindst sættes Lisbeth på en følelsesmæssig rejse, hvor hun skal kæmpe for at overleve i dette Nordic Noir Thriller univers, der tæller amerikanske og svenske efterretningsfolk, en iskold russisk morder spillet af Claes Bang, tracking devises, utrolig dygtige hackere samt ikke mindst en dygtig Sniper.

The Girl in the Spider´s Web – Det der ikke slår os ihjel – er absolut en film, der skal ses i biografen på det store lærred.

Medvirkende: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Mikael Persbrandt, Sylvia Hoeks, Synnøve Macody Lund og Claes Bang
Instruktion: Fede Alvarez

Premiere den 31.oktober 2018The Girl in the Spider´s Web – Det der ikke slår os ihjel.