Alt er, som det plejer med Quentin Tarantino. Altså er intet, som det plejer. Den 52-årige filminstruktørs længe ventede og nu biografaktuelle film, ’The Hateful Eight’, er nøjagtig som sine forgængere perfekt – og dog mangler den alligevel noget.

Med det vanlige fascinerende Tarantino’ske univers; det rolige fortællertempo, den intense menneskelige interaktion, det stærkt accelererende drama, de blodige scener og episke naturbilleder, gør ’The Hateful Eight’ på besnærende vis opmærksom på sig selv som en film, man absolut ikke må misse i 2016. Den rå maskulinitet, som Tarantinos seneste mesterværk ’Django Unchained’ repræsenterede i form af det spaghettiwesternagtige touch, går for anden gang i træk igen. Denne gang er sydstaternes glohede varme dog skiftet ud med det iskolde, vinterfrosne landskab i Wyoming nogle få år efter den amerikanske borgerkrig i 1860-70’ernes Nordvestamerika. Men emnerne er de samme: Racespørgsmålet, slavernes vilkår, dusørjægernes grådighed og Nord- og sydstaternes altoverskyggende had til hinanden.

Filmen starter med, at dusørjægeren, John Ruth (Kurt Russell), og hans fange, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), støder på nogle passagerer, Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson), en tidligere nordstatsofficer, der nu er blevet en berygtet dusørjæger og Chris Mannix (Walton Goggins), en tidligere sydstatsdesertør, der hævder at være byens nye Sherif i Red Rock. Sammen søger de på grund af en voldsom snestorm ly i en diligencekro i et øde bjergpas. Da de fire træder ind i det gamle træhus, bydes de dog bare ikke velkommen af kroværten, men af fire lovløse banditter. Og mens uvejret raser udenfor, bryder helvedet løs indenfor, da det går op for de otte rejsende, at ikke alle vil nå til Red Rock i live…

For en vaskeægte Quentin Tarantino aficionado er det med stor sandsynlighed uendelig ligegyldigt, hvad undertegnede anmelder skulle synes og give filminstruktørens ottende spillefilm i rækken, ’The Hateful Eight’, i stjerner. Den vaskeægte fan vil trods alle mulige formaninger og mulige kritiske argumentationer stadig indtage en af Danmarks utallige plyssede veloursæder for selv at gøre sig sin erfaring. Men hvad jeg alligevel håber på, den mest hardcore fan af Tarantino vil give mig ret i er, at det er et kæmpe tab, at Christoph Waltz ikke medvirker i filmen. For selvom skuespiller Tim Roth gør det ganske godt i rollen som Oswaldo Mobray, er Waltz’ savnet som den underspillede sidekick.

’The Hateful Eight’ får premiere landet over 7. januar 2016.

Instruktør: Quentin Tarantino
Medvirkende: Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins.