The Journey bygger på den sande fortælling om et ekstraordinært møde mellem to uforsonlige fjender på hver sin side af den brutale og mangeårige konflikt i Nordirland – politikeren og præsten fra Democratic Unionist Party Ian Paisley og Sinn Fein politikeren Martin McGuinness. Ian Paisley deltager i fredsforhandlingerne om fred i Nordirland i 2006. Samme aften skal han fejre sin 50 års bryllupsdag i Belfast. Der udbryder et uvejr, og han kan kun komme frem, hvis han eskorteres til et privatfly, og dette kan kun ske, hvis Martin McGuinness og hans folk er enige heri. De giver deres samtykke under betingelse af, at McGuiness tager med på turen.


Alle håber, at denne tur vil få de to til at nærme sig hinanden og således for evigt ændre historiens gang. For hvis det lykkes, er der håb for fred i Nordirland…

Manuskriptet og skuespilpræstationerne får denne film op på et højt niveau. De to hovedpersoner Paisley og McGuiness spilles fremragende af Timothy Spall og Colm Meaney. Spall fremstiller den fanatisk religiøse og selvretfærdige præst, så man næsten tror, det er Paisley. Han smider al forfængelighed over bord, når han lader kameraet fange ham nedefra eller zoome ind på hans luftgebis. Colm Meaney prøver som McGuinness at nå ind til sin rival, men det er ikke nemt, selv om de hænger på hinanden på køreturen til det lille privatfly, der skal få. Til at køre bilen har de en tilsyneladende blank ung mand, der dog er sat på pladsen for at få de to fjender og rivaler til at tale sammen. Han spilles af Freddie Highmore. Publikum stiftede bekendtskab med ham i filmen ”Finding Neverland”, hvor han spillede den lille dreng Peter, så tårerne bogstaveligt trillede ned ad kinderne. Han er som ung mand stadig uimodståelig kær og humoristisk.

Tony Blair spilles humoristisk af Toby Stephens (Maggie Smiths son). Han står som en lus mellem to negle over for de to kamphaner og ved, at fredsforhandlingerne skal lykkes.

Chaufføren følges på kamera under turen, og i hans øresnegl taler den ellers pensionerede Harry Patterson. Han spilles af John Hurt, og det er en enestående præstation. Der er ikke en overflødig bemærkning eller bevægelse. Rollen skulle blive Hurts sidste – (han døde i januar 2017).

Det er en spændende historie fra virkeligheden, og alle der kan huske bomber og attentater i den højspændte konflikt om Nordirland drager et lettelsens suk, fordi freden rent faktisk indfandt sig.

Premiere 3. Maj 2018
Instruktør: Nick Hamm
Medvirkende: Timothy Spall, Colm Meaney, Freddie Highmore, Toby Stephens, Ian Beattie, Barry Ward
Censur: Tilladt for børn over 11 år.