KT-stjerner-5
‘The Word’ er en umanerlig stærk film om jalousi, grænseløshed og ulykkelig kærlighed.

Filmen tager sit udgangspunkt i det nutidige Polen. Her møder vi den 14-årige Lila (Eliza Rycembel), der er stormende forelsket i kæresten, den et år ældre Janek (Mateusz Wieclawek). Og da Lilas veninder fortæller, at de har set kæresten kysse med en anden pige bryder helvede løs. Hun er i chok, og nu er det op til Janek at gøre det godt igen. Hun giver ham 24 timer til at løse en opgave, og hvis han ikke klarer det, er deres forhold slut for altid.

Filmen er baseret på virkelige hændelser, og er et resultat af den udvikling, Polen har gennemgået over de seneste årtier. Det er meget svært at være ung, når samfundets normer er så flydende som de er. Det er svært nok at være teenager, men når Lilas forældre ikke viser det minimum af overskud, som hun har brug for, kan virkeligheden blive svær at overskue, og der bygges et urealistisk pres op om det at være ung – ikke mindst af de unge selv.

‘The Word’ giver et uhyggeligt billede, af det at være ung i dag. Med de sociale medier, skype og alverdens teknologi, er det meget nemt at fare vild i sin egen identitets-opfattelse, og det kræver en ekstra indsats af de voksne, at opdage disse signaler, måske fordi de ikke helt forstår hvad det er for en virkelighed de unge lever i.

‘The Word’ er rå helt ind til benet. Instruktøren Anna Kazejaks har været inspireret af det udtryk, som vi har set i danske film gennem de seneste år, og som af hele verden kaldes ‘Nordic Noir’. Og man ser tydeligt referencerne. Derudover har danske Stine Stengade en lille rolle i filmen, som dansk kæreste til Lilas far.

‘The Word’ har premiere 25. juni 2015

Instruktør: Anna Kazejak.
Medvirkende: Eliza Rycembel, Mateusz Wieclawek, magdalena Poplawska, Dawid Ogrodnik, Andrzej Chyra, Stine Stengade, Luxuria Astaroth.
Foto: Phillip Skraba