‘Uncharted’ er en familievenlig og vældig underholdende eventyrfilm, med mange direkte referencer til film som ‘Indiana Jones’, ‘James Bond’, ‘Ocean’s Eleven’, ‘Pirates of the Caribbeans’, og ikke mindst til ‘Cocktail’ med Tom Cruise. Hvilket meget godt opsummerer stemningen og scenerne i ‘Uncharted’, som et perfekt blandet mix af nogle af de største og bedste action- og eventyrfilm.

Filmen er baseret på et meget populært action- og eventyr-PlayStation spil (PS4) med titlen ‘Uncharted: The Nathan Drake Collection’. Spillet udkom i 2007 og har solgt millioner. Dem som spiller og kender universet vil blive positivt overraskede over at se filmudgaven, da den er ganske tro mod PlayStation-spillet. Men det er ikke et must at kende spillet for at kunne forstå filmen. Historien i ‘Uncharted’ går forud for spillet og er derved introduktion til hvordan Nathan Brake møder Sully. 

Hovedpersonen Nathan Drake (spillet af Tom Holland kendt fra Spiderman) Spider-man arbejder i filmen som bartender, hvor han talentfuld shaker den ene cocktail efter den anden, som en professionel Flair-bartender. Nathan Drake er et meget vidende menneske, og med sin store historiske interesse og viden om alverdens skalkeskjul, stjæler han bl.a. diamantarmbånd fra rigmandsdøtre, der besøger baren.

En dag dukker Victor ”Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) op i baren. Han er en ægte skattejæger og kommer med et tilbud til Nathan om at de sammen skal finde en guldskat og finde Nathans forsvundne bror. En som også er efter guldskatten er Moncada (Antonio Banderas) Og snart går den vilde skattejagt i gang…

‘Uncharted’ har alt det som en god eventyr- og actionfilm skal og bør indeholde, såsom jagten på en guldskat, det gode mod det onde, masser af eksplosioner, kampe både i luften, til vands og til vands – blandt andet nogle helt enestående scener, hvor skattejægerne kæmper på gigantiske piratskibe, som flyves over havet af supermoderne helikoptere.

Det som skiller denne film ud fra andre mainstream actionfilm, er at der er en god gennemgående humor især i replikkerne mellem hovedpersonen.
Dynamikken mellem de to skuespillere fungerer bare godt. Samtidig er filmen også uforudsigelig, ligesom man tror handlingen og universet fortsætter i underjordiske katakomber på jagt efter guld på ægte ”Indiana Jones maner”, åbnes der en dør og skattejægerne befinder sig på et diskotek i stedet. ‘Uncharted’ ligger uden tvivl op til en film nummer 2. – bliv derfor siddende i biografen lidt længere og se hvad der sker efter rulleteksterne – hvor en vis Hr. Pilou Asbæk toner frem på lærredet… 

Medvirkende: Tom Holland, Mark Wahlbe rg, Antonio Banderas med flere

Instruktør: Ruben Fleischer

Producer: Avi Arad

Manuskript: Rafe Lee Judkins, Art Marcum og Matt Holloway

Premiere 10.februar 2022