KT-stjerner-5
‘Violette’ er sofistikeret fransk filmkunst, når det er bedst.

Under anden verdenskrig søger Violette Leduc tilflugt ude på landet sammen med forfatteren Maurice Sachs. Det bliver startskuddet for den unge kvindes fantastiske forfatterskab.

Da krigen slutter indleder hun en nærmest umulig kamp for at bryde igennem som accepteret forfatter i Paris. Violette har et ilter temperament, og hun har svært ved at finde sig i den feministiske undertrykkelse. Trods et rigtig dårligt selvværd, et anstrengende forhold til sin mor og samfundet i sin helhed, kæmper hun for at få en fod indenfor i den litterære verden. Hun opsøger Simone de Beauvoir, en anerkendt forfatter, der hurtigt overbevises om Violettes åbenbare talent.

Et helt særligt venskab folder sig ud, hvor de to kvinder på samme side af samfundet ihærdigt hungrer efter retfærdigheden og slås for at bryde tabuer som ligestilling, kønspolitik og seksualitet.

‘Violette’ er en ‘magnifique’ film, et portræt af en stærk og sårbar kvinde, men den tegner også i sjælden grad et autentisk og troværdigt billede af det samfund, og de normer der herskede i fyrrendes Frankrig.

Den er smukt filmet, og lydsiden understreger og fremhæver den følelsemæssige rutsjetur Violette Leduc gennemlever. Historien er stærk, og det er tydeligt, at manuskriptet er gennemarbejdet, og det kombineret med dygtige skuespillere og en formidabel instruktør, gør ‘Violette’ til et mesterværk, som man har lyst til at se igen og igen.

‘Violette’ har premiere den 16. juli 2015.

Instruktør: Martin Provost.
Medvirkende: Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet, Jacques Bonnaffé, Catherine Hiegel, Olivier Py.