2021 opsætningen af ´Midt om Natten´ er stærk, rørende, morsom, hjertevarm og utrolig folkelig. Et vældig stærkt cast af velsyngende sangere fortolker Kim Larsens sange.

Tivolis Koncertsal danner den perfekte ramme for repremieren på ´Midt om Natten´. Med et aldeles fremragende lys, lyd, koreografi og scenografien hyldes Danmarks afdøde folkelige spillemand Kim Larsen med en tæt ved genial opsætning af gavflabens sangskatte. 

De fleste kender filmen ´Midt om Natten´ fra 1984 om de frihedssøgende kæmpere og deres oprør mod det politiske styre, deres søgen efter kærligheden og den skønne Susan Himmelblå. Musical 2021 versionen af ´Midt om Natten´s historieformidling følger meget lig filmens historie, hvilket skaber en høj grad af genkendelighed, og en tur ”back memory lane.”.

Et brag af en scene begynder aftenens show. Scenen handler om besættelsen af det tomme hus og Spacy, som springer ud fra huset. Scenen fortolkes ved, at en række af politimænd går op langs publikum, trommende på deres plasticskjold med deres politistave. Scenen er badet i blå spots. Lys og lyd går simpelthen op i en højere enhed. Stort ros bl.a. til lysdesigner Ulrik Gad. Scenen er simpelthen genial.  

Denne aften var fremførelsen af Kim Larsens evergreens af sange helt i top. Fremragende sangpræstationer Benny alias Gustav Wolter har den fineste bløde stemme, som til tider minder én om Kim Larsens helt specielle klang. Tusindfryds rolle synges af Allan Mortensen, hvis smukke sangstemme er en fryd at høre. Jimmy Jørgensen folder sig virkelig ud i rollen som rockerlederen, og ved hjælp at motorcykelstyr og motorcykellys brager rockerne ind på scenen med Jimmy Jørgensen som lederen/forsangeren. En rolle der passer både ham og hans lidt rå stemme vældig godt.

Publikum er som oftest meddeltagende med klappen, hujen og trampen. Men denne aftens repremiere var ganske magisk. Allerede ved stykkets sidste sang rejste hele salen sig og klappede taktfast til Gustav Wolter og Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansens smukke fortolkning af – ´Om lidt bliver der stille´.

Publikum befinder sig i en magisk kombination, enten blæses de tilbage i sædet, synger med eller står op og klapper på livet løs. Der er ingen tvivl om at ´Midt om natten´ rører ved publikums barndoms-/ungdomsfølelser for den folkekære folkesanger Kim Larsen, som evnede at ramme den danske folkesjæl.

Og da Jimmy Jørgensen og Benny alias Gustav Wolter dernæst fremførte en helt enestående Tribute til Kim Larsen, hvor Jimmys sprøde stemme sang Pianomand akkompagneret af Gustav Wolter på guitar, var taget ved at lette på Tivolis Koncertsal.
Og sjældent er der set så stort og vedvarende et stående bifald. 

Repremieren på ´Midt om Natten´ i Tivolis Koncertsal faldt netop på tre års dagen for Kim Larsens bortgang 30. september 2018. Albummet ´Midt om Natten´ udkom for 37 år siden i 1983, og den dag i dag er albummet ´Midt om Natten´ stadigvæk det bedst sælgende danske album nogensinde. Og mere end 10 dansker har albummet som en del af deres musiksamling. Året efter albummet kom filmen. En historie om frihedsdrømme, kærlighed og oprør mod det politiske styre i fattigfirserne. Godt en million mennesker strømmede ind i biografen, og filmen blev den sjette bedst solgte biograffilm til dato. I 2018 havde denne musicalversion af Midt om Natten danmarkspremiere – og blev en af de seneste års bedst sælgende musicals

´Midt om Natten´ version 2021 er en gave, man skal give sig selv. Det er virkelig fænomenal scenekunst, der fænger alle generationer.  

Medvirkende: Gustav Wolter, Morten Hemmingsen, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, Allan Mortensen, Jimmy Jørgensen, Thomas Jensen, Morten Rose med flere

Kapelmester: Peter Hellemann

Manuskript & Instruktør: Heinrich Christensen

Efter originalt manuskript af Erik Balling, Henning Bahs og Kim Larsen

Musik: Kim Larsen & Gasolin med flere

Scenografi & Kostumedesign: Marie I Dali

Lysdesign: Ulrik Gad