Det Ny Teater er Københavns førende musicalteater, og de er nu barslet med en musical, baseret på Adrienne Shellys film ´Waitress´ fra 2007. Historien handler om Jenna, der arbejder i Joes diner. Hun serverer, men i særdeleshed bager hun fantastiske tærter. Hendes privatliv er ikke noget at skrive hjem om. Manden er infantil og voldelig og har til alt uheld gjort sin kone gravid, hvilket hun er godt træt og ked af. Hendes læge derimod er en sød og forstående (gift) mand, som hun kommer lidt for tæt på. Det hele er lidt op ad bakke for unge Jenna, der drømmer om at stille op i en stor tærtebagedyst. Jenna arbejder sammen med den lidt nørdede Dawn, der aldrig har haft en kæreste og den bramfri Becky, hvis mand har været syg i mange år. Damernes chef Cal prøver med meget lidt held at holde orden på sine medarbejdere, og måske er der lidt seksuel spænding mellem ham og storbarmede Becky.

Historien er papirtynd, og havde det ikke været for Maria Lucia i den dominerende hovedrolle og Sara Gadborg i rollen som Becky, havde der ikke været meget forestilling. Sangene er gode uden at være decideret ørehængere, så det gælder om at have gode kræfter på.

Lars Mølsted er god og sød som den forelskede læge, der ikke kan stå for servitricen med de skønne tærter.

Der er flere sjove indslag. Sebastian Harris er skæg som den overivrige og meget entusiastiske bejler, Monica Isa Andersen er sød som genstanden for hans attrå.

Scenografien af Terry Parsons er flot. Det er hele det amerikanske 50-er diner-miljø, hvor pink er den gennemgående farve i neonrørene. Her arbejdes der flot med lyset, der spiller med i alle sceneskift. Der skiftes hurtigt til lægeklinik og hospitalsstue og så videre til Jennas dagligstue. Det fungerer.

Musikerne sidder på et podie på bagscenen, og det giver altid en god effekt.

Op til pausen drøner musicalen derudaf på genrens bedste måde og med det høje niveau, Det Ny Teater er kendt og elsket for, men anden halvdel bliver for tærtesukkersød. Der er ellers lagt op til ballade, da både Jenna og Becky i den grad knalder igennem med personer, de hverken er gift eller er kærester med.

Dick Kaysø spiller ejeren af Joes diner. Han er gnaven på den gemytlige måde, og ingen bliver rigtig nervøse, når han skælder ud. Det er fint at have en af dansk teaters grand old men med som forestillingens nestor.

Det er ikke den bedste musical, Det Ny Teater har haft på programmet, og af en eller anden grund (måske økonomisk) er der ikke noget program. Når det så er sagt, kører musicalmaskinen, og euforisk er det efter lang tids underholdningstørke at sidde i det smukke teaterrum.

Waitress på Det Ny Teater

Manuskript: Jessie Nelson

Musik og sangtekster: Sara Bareilles

Baseret på filmen Waitress skrevet af: Adrienne Shelly

Iscenesættelse: Lisa Kent

Scenografi: Terry Parsons

Musikalsk indstudering: Per Engström

Lysdesign: Jason Taylor

Resident choreographer: Hayley Franks Høier

Resident director: Mads M. Nielsen¨

Medvirkende: Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Monica Isa Andersen, Sara Gadborg, Lars Mølsted, Sebastian Harris, Jesper Paasch, Dick Kaysø, Mads M. Nielsen, Camille-Catgrine Rommedahl, Emil Birk Hartmann, Rasmus Fruergarrd, Henrik Lund, Martin Geertz, Oliver Lundqvist, Frederikke Vedel, Liv Stevns, Christina Elisabeth Mørkøre, Nikoline Harriet

Kapelmester: Jesper Frank Christensen

Musikere: Francesco Cali, Henrik Simonsen, Thomas Maintz, Ida Nørby og Timothy Lutte

Varighed: 2 timer og 45 minutter inkl. Pause

Spilleperiode: 6. til 22. maj 2021